Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

Izbegavaju bliske susrete

KRIMINALCI SE ZAVUKLI U MIŠJU RUPU: Zbog racija u Crnoj Gori ne izlaze iz kuća!

BAR - Crnogorski kriminalci, svi su izgledi, izbegavaju “bliske” susrete sa policijom, pa su ili otputovali ili su se zatvorili u kućama i nigde ne izlaze, pišu Dnevne novine.

Crna Gora
> 16:06h

Upravo ovo je jedan od rezultata pojačanih konrola minulog vikenda na ulicama Podgorice, Kotora, Tivta i Herceg Novog, dok je u Baru uhapšena jedna osoba sa poternice, za kojom se dugo tragalo.

Iz policije tvrde da dok traju akcije i dok su interventne grupe i operativci na ulicama, iako u okviru prekovremenog rada, građani su bezbedni.

Prema saznanjima Dnevnih novina, interventne grupe i inspektori u civilu iz Herceg Novog, tokom vikenda obavljali su pojačane kontrole u tom gradu, ali i u Kotoru i Tivtu.

FOTO: CdM

Iako su ovi službenici zajedno sa kolegama iz Kotora i Tivta zaustavljali i kontrolisali brojna vozila, njihove vozačke i saputnike, nisu pronašli nijednu sumnjivu osobu sa teritorije tih opština.

“To potvrđuje sumnje da su se kriminalci sakrili i da ne izlaze iz svojih “štekova”, kazao je jedan od sagovornika. A do kada će takvo stanje potrajati, nadležni veruju sve dok bude bilo potrebno, policija će biti na ulicama, “jer prevencija daje rezultate”.

Nezvanično, u Tivtu je samo kod jednog vozača pronađen nož i mačeta, koji su oduzeti, dok je kod druge osobe nađeno oko četiri grama marihuane za ličnu upotrebu i protiv nje će biti podneta prekršajna prijava.

FOTO: Profimedia

Kada je u pitanju glavni grad, podgorička policija je tokom vikenda napravila i korak dalje pa je planski izvedenim racijama, u desetak podgoričkih klubova, iznenadila prisutne goste, pretresajući ih i izvodeći napolje.

Desetine maskiranih policajaca, u kafanama su pretresli bukvalno svaki ćošak, ali nisu pronašli ništa nedozvoljeno.

“U nekoliko slučajeva, tokom saobraćajne kontrole, kod vozača su nađene manje količine droge”, kazao je sagovornik iz policije.

(CdM)