Foto: Reuters

Katalonci kivni na sudije

(VIDEO) NAVIJAČI BARSE U ŠOKU Ubi nas čovek koji je Krojfu rekao: Kada vidiš Real, upiškiš se u gaće

Direktor Sudijske komisije Fudbalskog saveza Španije Manuel Diaz Vega glavni je krivac za loše suđenje koje Barselona ima ove sezone u nacionalnom prvenstvu, prenose mediji u Kataloniji.

Fudbal
> 00:00h

Dijaz Vega (62) je tokom 90-tih godina prošlog veka bio je jedan od najboljih španskih i evropskih sudija. On je vodio tri finala Kupa kralja, ali i finale Lige šampiona. Međutim, njega je tokom sudijske karijere pratio glas da je favorizovao Real kada god je bio u prilici, a to se pokazalo na El klasiku u januaru 1993. protiv Barselone. Real je tada pobedio Barselonu 2:1, a madridski klub je imao veliku pomoć sudija na čelusa Diazom Vegom.

Tadašnji trener Barselone Johan Krojf je napao sudiju, koji mu je odgovorio: Glumiš bahatog lajavca, ali si kukavica koja se upi... u gaće čim vidi Real". Diaz Vega je sada ključni čovek koji delegira sudije u Španiji, a u Kataloniji ga zovu "naredbodavac egzekutorima koji pljačkaju Barselonu". Barselona je oštećena za vikend protiv Betisa. Utakmica je završena 1:1, a glavni sudija Alehandro Ernandez nije priznao gol Luisu Suarezu, iako je lopta prešla više od pola metra gol liniju.
Navijači Barselone tvrde da su ove sezone Barselonu sudijske greške koštale najmanje 6 bodova. Sa druge strane, pristalice Barse ističu da su arbitri pogurali Real sa 7 bodova. Real je samo jednom bio šampion Španije u poslednjih 8 godina. Real uz meč manje ima četiri boda više od Barselone.