Foto: Reuters

Kiksevi londonskih ekipa

(VIDEO) DIJEGO KOSTA PROMAŠIO POBEDU: Čelsi osvojio bod u Liverpulu, ali se približio tituli

Fudbaleri Liverpula i Čelsija igrali su nerešeno 1:1 (0:1) u derbiju 23. kola Premijer lige.

Fudbal
> 00:00h

Istovremeno, prvi pratioci Čelsija na tabeli su kiksnuli. Arsenal je doživeo šokantan poraz kao domaćin od Votforda 1:2, dok je Totenhem odigrao bez golova u Sanderlendu. "Plavci" sada imaju 56 bodova, devet više od Arsenala i Totenhema, deset više od Liverpula i 12 više od Mančester sitija, koji sutra igra s Vest Hemom.

Čelsi je bio blizu pobede na "Enfildu", ali je golman Liverpula Simon Minjole u 76. minutu zaustavio udarac Dijega Koste sa "bele tačke" i spasao svoj tim poraza. Nad Kostom je i načinjen prekršaj za najstrožu kaznu, a s obzirom na to da je Eden Azar malo pre toga napustio igru, španski reprezentativac je preuzeo odgovornost, ali i loše šutirao.

DDiego Costa Missed Penalty HD - Liverpool 1-1... by ardit-miftari

"Plavci" su poveli golom Davida Luiza u 24. minutu. Brazilac je namagarčio ekipu Liverpula prilikom izvođenja slobodnog udarca i zatresao je mrežu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izjednačenje i bod domaćinu doneo je Holanđanin Vajnaldum u 57. minutu.

Georginio Wijnaldum Goal HD - Liverpool 1-1... by denysenathan

Liverpulu je ovo bio deveti meč u svim takmičenjima 2017. godini, a zabeležio je samo jednu pobedu i to u FA kupu nad Plimutom, koga prethodno nije uspeo da savlada kod kuće. Poraze je doživaljavao od davljenika u Premijer ligi Svonsija, dva puta od Sautemptona u polufinalu Liga kupa, pa od drugoligaša Vulvsa u FA kupu... "Crveni" su u prvenstvu poslednji put trijumf zabeležili 31. decembra nad Mančester sitijem (1:0), a od tada su tri puta remizirali i jednom izgubili.