Foto: Shutterstock

Recept

Kljukuša

Sastojci

Recept dana
> 14:50h

- 1 manja tikvica - 4 veća krompira - 1 manja glavica luka (nije obavezno) - 2 dl kiselog mleka - 3 jajeta - 2 dl brašna tip 500 - 2 dl kukuruznog brašna - 1 prašak za pecivo - 100 g sira trapista - so, biber, biozačin - sira po potrebi naribati po kljukuši - tepsija 40×30 PRIPREMA 1. Rernu uključiti na 220 stepeni da se zagreje i za to vreme izrendajte tikvicu na krupno rende, a zatim krompir i luk. U tu masu dodati kiselo mleko, jaja i sve dobro sjediniti. Zatim dodati obe vrste brašna pomešane sa praškom za pecivo i začine po ukusu. Na kraju dodati rendani sir, sve lepo promešati (smesa ne treba da bude ni gusta ni retka). 2. Masu sipati u namašćenu tepsiju (koja se prethodno dobro zagrejala u rerni i odozgo narendati trapist, ali ne previše. Peći dok lepo ne porumeni (oko pola sata). 3. Uz kljukušu mozete služiti kiselo mleko, jogurt ili salatu od kiselog kupusa. Ukusna je i kad se ohladi.