Foto: Facebook

NAVUKAO IH PREKO FEJSBUKA: Ojadio sedmoricu mladića za pare

VELIKA PREVARA SRPSKIH RADNIKA: Obećao posao u Mađarskoj, uzeo novac i nestao!

P. K. nam je obećao zaposlenje u Mađarskoj, odvezli su nas i usred noći ostavili ispred neke fabrike. Bilo je užasno hladno. Ujutru nam je rečeno da je prevara

Društvo
> 21:04h

Sedmoricu mladića iz Srbije na najsuroviji način je prevario P. K. (ime poznato redakciji), koji im je uzeo ukupno 700 evra i ostavio ih usred noći, po ciči zimi, u Mađarskoj, 70 kilometara od Budimpešte!

- Za posao sam se prijavio preko Fejsbuk stranice koja nudi posao u Mađarskoj i Slovačkoj. Osoba s kojom sam komunicirao predstavila se kao Darko. Rekao mi je da je iz agencije „Maks“, koja posreduje u zapošljavanju Srba u tim zemljama. Rekao mi je da je satnica dva i po evra i da se radi po dvanaest sati šest dana u nedelji. Napornog rada se ne plašim, pa sam pristao - priča Milan Milošević iz Loznice.

Za uspomenu... Drhatali od zime na železničkoj stanici u Jasberenju, jer je za njih fabrička kapija bila zatvorena

Prema njegovim rečima, dotični Darko je objasnio da treba da pripremi 100 evra i da je polazak 29. januara. Sa Milanom je krenuo još jedan Lozničanin, ali i tri momka iz Vranja, jedan iz Zaječara i jedan iz Vrnjačke Banje. - Našli smo se ispred Glavne železničke stanice u Beogradu. Po nas je došao kombi u kojem je bio Darko. Rekao nam je: „Brzo, ima dosta komunalnih policajaca. Ulazite i ubacujte stvari!“ Na mostu Gazela ušao je i P. K. i rekao da se, kad stignemo u fabriku, javimo nekom koordinatoru, uzeo je po 100 evra i izašao napolje - priča Milan.

Za uspomenu... Drhatali od zime na železničkoj stanici u Jasberenju, jer je za njih fabrička kapija bila zatvorena

U Mađarsku su stigli oko 2.30 ujutru. Vozač kombija izbacio ih je ispred neke fabrike, koja u to doba, naravno, nije radila. - Bilo je nepodnošljivo hladno, a nikoga nije bilo u blizini. Rešili smo da se negde sklonimo do sedam ujutru. Vukli smo torbe dva kilometra i smestili se u prostorijama železničke stanice u Jasberenju. Ujutru smo se vratili u fabriku i našli tamo tog koordinatora. Rekao nam je da oni ne primaju radnike, već i da ih otpuštaju. Ispričao je da je P. K. prevarant i da je navodno i ranije bez ikakve potrebe dovodio radnike - kaže Milan. Nesrećni momci, od kojih su neki pozajmili pare da dođu u Mađarsku, tužni i besni vratili su se za Beograd. Pokušali smo da se čujemo sa P. K., ali on je bio nedostupan.

Nisu mogli da ga lociraju ISKLJUČIO TELEFON I BLOKIRAO IH NA FEJSU Milan kaže da se P. K. javio samo jednom nakon tog incidenta: - Zvali smo ga čim smo pričali sa tim koordinatorom. Prekinuo je vezu i više se nije javljao. Promenio je ime na Fejsbuk profilu i blokirao nas.

R. Kantar

BONUS VIDEO:

Rumunija: Narod ustao protiv korupcije