Foto: Reuters

Ne daju mu ni da se našali

(VIDEO) BELA KUĆA OLADILA USIJANE MEDIJE: Tramp se šalio da šalje vojsku na loše momke u Meksiko

VAŠINGTON - Izjava američkog predsednika Donalda Trampa predsedniku Meksika Enrikeu Penji Nietu da bi SAD mogle da pošalju vojsku da srede "loše momke tamo dole", to jest narko-kartele, bila je u šaljivom tonu, izjavio je danas zvaničnik Bele kuće koji je želeo da ostane anoniman.

Planeta
> 00:00h

"Te izjave bile su šaljive, deo razgovora o tome kako SAD i Meksiko mogu da sarađuju u borbi protiv nakro-kartela i drugih kriminalnih elemenata i većem obezbedjivanju granice", rekao je zvaničnik.

I portarol meksičkog predsednika je negirao da su Trampove izjave bile preteće i ponižavajuće, ocenivši da je razgovor bio konstruktivan. Agencija Asošijetid pres navodi da transkript razgovora pruža redak i facinantan uvid u način na koji novi američki predsednik vodi diplomatske odnose iza zatvorenih vrata Telefonski razgovor je trebalo da popravii odnose narušene Trampovim inisistiranjem da Meksiko plati izgrdnju zida na granici, što Meksiko odbija.

"Imate gomilu loših momaka (bad hombres) tamo dole. Ne trudite se dovoljno da ih zaustavite. Mislim da se vaša vojska plaši. Naša vojska se ne plaši, pa bih mogao da ih pošaljem dole da se pobrinu za to", rekao je Tramp, prema transkriptu dostupnom AP-u.