Foto: Facebook

Maskirani članovi Levijatana uzburkali javnost

OSVETNICI ŽIVOTINJA UZBURKALI SRBIJU: Zaustavićemo sve psihopate mučitelje!

Tetovirani momci s fantomkama ističu da su veliki ljubitelji pasa i mačaka i da čine sve da ih zaštite od povređivanja

Društvo
> 21:44h

Fotografija istetoviranih momaka iz pokreta za zaštitu životinja Levijatan s fantomkama i porukom „Ne diraj životinje, naći ćemo te“ uzburkala je javnost. Zaštitni znak im je medveđa šapa, ali zbog njihovog izgleda mnogi su ih osudili i svrstali u kriminalce. Pavle Bihali, predstavnik pokreta Levijatan - stop nasilju nad životinjama, objašnjava za Kurir da je slika ispod koje je napisano „Nekada si sejao Strah, a sada je Strah došao po tebe“ (Otac Isaija, Zemlja živih) napravljena namerno kako bi se podigla svest kod ljudi i naglašava da su oni zapravo veliki humanitarci. - Zbog ponašanja pojedinaca moramo na neki način da odgovorimo na ono što država ne rešava. Svašta rade životinjama, silujuju ih, muče ih, stavljaju im petarde u usta. Takve slike nemaju poseban odjek u javnosti, ali kada se neko slika s maskom, to se pogrešno shvati, i to je problem. Možda deluje agresivno, ali priča da mi idemo ulicom i bijemo ljude je nebuloza - naglašava Bihali.

Borac za prava životinja... Pavle Bihali

Kaže da je zakon za zaštitu životinja dobar, ali se ne poštuje. Njihov pokret već četiri godine na razne načine pomaže nedužnim životinjama. - Poenta je da neko od psihopata danas muči mačku ili psa, a sutra će, ne daj bože, nasrnuti na nedužno dete. Pedofila će kazniti, koja je kazna za čoveka koji psu iseče četiri šape? Da plati novčano. Ne morate da volite životinje, ali nemojte da ih mučite i maltretirate - poručuje naš sagovornik. On naglašava da kad dođu do nekog ko je zlostavljao životinje, to rešavaju razgovorom, a ne batinama. - Najlakše je reći da smo mi kriminalci, da prodajemo drogu, ali nije tako. Ova slika je vid naše borbe. Mi se sami finansiramo, pomažemo raznim udruženjima i pojedincima. Hranimo životinje, trudimo se na sve načine da im pomognemo. Imamo i svoju prostoriju kad spasemo neku životinju. Borave kod nas dok se ne oporave, potom ih udomljavamo - nabraja Bihali: - Nakon ove slike svako ko se usudi da na bilo koji način povredi životinju, razmisliće četiri puta pre nego što pokuša!

Nismo kauboji NE TUČEMO LJUDE, VEĆ IH UPOZORAVAMO Zalažemo se za uvođenje policije za životinje. Mi nismo ni šerifi ni kauboji. Prvo nasilnicima skrenemo pažnju porukom i ljudski ih zamolimo da se ne ponašaju tako. Onda oni krenu s pričom „Ko ste vi, šta ste“ i vređaju nas, a kad se pojavimo, zovu babu i ostalu rodbinu u pomoć, ali uvek mirnim putem rešimo problem - kaže Bihali.

E.K.

BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kuca u prevozu, kontrolori njemu nisu tražili kartu