Foto: Thinkstock

Razmena

ERAZMUS PLUS PROGRAM: Studenti iz Jagodine odlaze u EU

JAGODINA - Fakultet pedagoških nauka u Jagodini potpisao je pet ugovora o saradnji sa univerzitetima u Mađarskoj, Nemačkoj, Portugalu i sa dva univerziteta na Kipru koji podrazumevaju razmenu studenata i profesora.

Srbija
> 22:58h

Prva četiri studenta otići će uskoro u Nemačku i Portugal gde će završiti prolećni semestar i upoznati se sa obrazovnim sistemom tih zemalja, rekla je na konferenciji za novinare dekan Violeta Jovanović."

"Reč je o Erazmus plus programu, međunarodnom programu koji podrazumeva saradnju između evropskih univerziteta iz zemalja članica Evropske unije i univerziteta zemalja koje još uvek nisu članice EU", rekla je Violeta Jovanović.

Studenti će u Nemačkoj i Portugalu provesti šest meseci. Boravak je besplatan a dobiće stipendiju koja pokriva nastavu i putne troškove. Taj semestar će studentima biti priznat tako da kada se vrate u Jagodinu, nastavljaju sa školovanjem.

"Ovi studenti su prošli jednu vrstu selekcije. Važno je da dobro znaju strane jezike, da su među najboljim studentima i da smo uvereni da će na dostojan način predstavljati naš fakultet", istakla je Jovanović.

Ona je još dodala da je taj fakultet jedan od najpoznatijih na Kragujevačkom univerzitetu po internacionalnoj saradnji.