Foto: Saša Pavlić

Eliminiše stres i leči

(VIDEO) JAPANSKA TEHNIKA KLJUČ USPEHA: Noletov reiki učitelj bodrio Srbiju u Nišu

Noletov reiki učitelj, Žarko Ilić Damar bodio je Dejvis kup reprezntaciju Srbije sa tribina niške hale "Čair".

Tenis
> 00:00h

Žarko Ilić, kome je umetničko ime Damar je master koji je Novaka Đokovića podučio japanskoj tehnici za koju mnogi veruju da je isceljujuća.

Reiki eliminiše stres, relaksira ali i leči. Tehnika je zasnovana na verovanju da životna energija teče kroz organizam. Ako neko ima nisku životnu energiju, podložan je bolestima i stresu, a ako je ta energija visoko, osoba se oseća zdravije i srećnije.

Ime Reiki vodi poreklo iz japanskog izgovora dva kineska karaktera koja se koriste da opišu energiju. "Rei" znači duša, duh i "Ki" znači dah ili energija žive sile - životna energija. Japanski Tendai budista po imenu Mikao Usui je otkrio Reiki nakon duge meditacije, posta i molitve. Zapisao je da je dobio mistično otkrovenje i da je postigao znanje i spiritualnu moć da primeni Reiki energiju na ljude.

Žarko Ilić izdao je i muzički album tradicionalne muzike, a Novak je i ranije objavljivao zajedničke fotografije sa masterom, i nije skrivao prijateljstvo, ali detalji njihovog odnosa do sada nisu otkriveni.

Za vreme trajanja mečeva Dejvis kupa, Žarko Ilić je sedeo u boksu namenjen srpskom teniseru u društvu Noletove braće Marka i Đorđa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - LUDNICA U ČAIRU Evo kako su srpski teniseri sa navijačima proslavili pobedu protiv Rusije