EKSKLUZIVNO!

VAZURA MI JE ALIBI, NISAM UBIO KARATISTU: Velja Nevolja saslušavan satima!

Vođa navijača crno-belih Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, satima je saslušavan posle čega mu je određen pritvor, ekskluzivno saznaje KURIR!

Crna Hronika
> 22:10h

BEOGRAD - Vođa navijača Partizana Veljko Belivuk (32), zvani Velja Nevolja, koji je uhapšen zbog sumnje da je 30. januara u Ulici 27. marta iz „škorpiona“ ubio Vlastimira Miloševića (34), juče je na saslušanju u Višem tužilaštvu tvrdio da nema nikakve veze sa zločinom i da se na dan ubistva sastao s direktorom Partizana Milošem Vazurom. Inače, Belivuk je upravo zbog napada na Vazuru i njegovo obezbeđenje nedavno osuđen na godinu dana kućnog zatvora! Vođa navijača Partizana juče je u zgradu tužilaštva u Katanićevoj ulici u Beogradu doveden u pratnji policije naoružane dugim cevima, a Žandarmerija je patrolirala okolnim ulicama. - Nemam nikakve veze sa ubistvom! Toga dana sam spavao u porodičnom stanu do 11 časova, a kasnije tog dana otišao sam na poslovni sastanak s Milošem Vazurom. Milošević je ubijen ujutru - ispričao je navodno Belivuk na saslušanju, koje je trajalo nešto duže od dva sata. On nije mogao da objasni otkud njegovi tragovi u vozilu koje je policija pronašla poluzapaljeno u Danteovoj ulici na Karaburmi. Kum ga potkradao - Rekao je da je poznavao Vlastimira, jer su obojica radila poslove obezbeđenja, ali da nisu bili u sukobu, kao i da ne zna gde je Vlastimir živeo - dodaje naš sagovornik. Kjokušinkaj reprezentativca Srbije ubica je sačekao u zgradi, pucao na njega, a onda ga „overio“ na tramvajskim šinama. U garaži na Karaburmi policija je pronašla poluzapaljeni automobil i „škorpion“. Policija smatra da je u zločinu učestvovalo nekoliko osoba. - Proverava se da li je i kakvu ulogu u zločinu imao Miloševićev kum M. M. (27), koji ga je venčao i krstio mu decu. Njih dvojica su se pre oko godinu dana sukobili jer je Milošević, koji ga je uveo u poslove obezbeđenja, otkrio da ga potkrada. M. M. je od tada blizak s Belivukom i sumnja se da je on „tipovao“ zločin. Proveravaju se informacije da je on skovao plan i slagao Belivuka da je Milošević blizak sa „škaljarskom grupom“ i da je umešan u ubistvo Saleta Mutavog - otkriva sagovornik Kurira. Advokati: Nema dokaza Navodno, M. M. je Velji pričao o tome kako sa ovim klanom priprema i njegovu likvidaciju. - Lagao ga je da ima informaciju da je karatista uzeo veliki novac od Crnogoraca i da je pitanje dana kada će ga ubiti. Noć uoči ubistva rekao mu je: „Što ne rokneš Vlastu, što si pi*ka, što ga se plašiš?“, i već ujutru Vlastimir je bio mrtav - kaže izvor Kurira. - Prikupljeni dokazi nisu dovoljni da potkrepe sumnje policije i tužilaštva da je naš branjenik bio na mestu zločina. Imamo čvrste dokaze da je u to vreme bio kod kuće, što mogu da potvrde i svedoci koje smo predložili - rekli su za Kurir advokati Belivuka, Vladan Vukčević i Vladimir Lučić. Oni se pitaju zašto je Belivuku ponuđen poligraf ako policija ima čvrste dokaze. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

Krivične prijave Vojni sindikat optuŽuje SALE I VELJA KORISTILI STRELIŠTE VOJSKE?! Vojni sindikat Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv brigadnog generala i potpukovnika Vojske Srbije zbog toga što su zloupotrebili službeni položaj, ali i zbog toga što su ljudima iz kriminogene sredine omogućili da koriste strelište i municiju vojske.- Od februara do juna 2016. oni su licima iz kriminogene sredine javnosti poznatim kao Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici VS, omogućili da van radnog vremena koriste strelište, naoružanje i municiju VS kako bi uvežbavali gađanje iz vatrenog oružja - navodi se u saopštenju.Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je juče da će ministarstvo pomoći u razrešavanju ovog slučaja i da će biti kažnjeni svi, ukoliko se utvrdi da je neko nešto uradio protivzakonito.- Da se koristi vojno strelište, vrlo je teško, jednostavno je nemoguće da mnogo ljudi uđe u taj sistem i da neko zloupotrebi tako nešto. Ministarstvo će pomoći u utvrđivanju istine, a ukoliko se utvrdi da je to istina, politika ove vlade je da svi koji rade protivzakonito budu kažnjeni. Sve što bude tražilo tužilaštvo mi ćemo pomoći da se rasvetli - rekao je Đorđević.

Kumovi KRSTIO MU DECU M. M., čiju ulogu u ubistvu istražitelji proveravaju, bio je kum na venčanju ubijenog karatiste, a kasnije mu je krstio i decu.Mirko Milošević (29), koji je uhapšen s Belivukom, juče nije izveden na saslušanje jer protiv njega nije podneta krivična prijava za ubistvo karatiste, već je poslat na izdržavanje kazne od četiri godine zatvora zbog trgovine drogom.