Foto: Dado Đilas

VIŠI SUD U BEOGRADU

UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Odloženo suđenje zbog izostanka optuženog

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje optuženim za ubistvo vođe "delija" Velibora Dunjića, koji je likvidiran ispred splava "Džimis" na Novom Beogradu 16. maja 2014.

Crna Hronika
> 00:00h

Za teško ubistvo Dunjića, Više tužilaštvo tereti Vladimira Đurovića (41) koji je u bekstvu i njimu će se suditi u odsustvu. Na optuženičkoj klupi su i Goran Knežević Top, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah koji je se terete za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, kao i Vuk Musić koji je takođe nedostupan pravosudnim organima.

U sudnici su se danas pojavili samo Knežević i Milosavljević, dok je branilac Starovlaha dostavio medicinsku dokumentaciju da je on zbog zdravstevnih problema sprečen da prisustvuje ročištu. Iz sudnice je izostao i branilac optuženog Musića, čiji je pripravnik obavestio sud da zbog ročišta pred Privrednim sudom branilac nije mogao da se odazove pozivu Višeg suda.

U sudnici se nije pojavila ni oštećena Nina Šobot (29) koja je kobnog jutra bila sa Dunjićem, kada je i sama teško ranjena.

Više tužilaštvo je nakon istrage ubistva navijača teretilo još i Aleksandra Đuranovića, Marka Gvozdenovića, Zorana Vukića i Jelenu Krušedolac za pomoć učiniocu, odnosno neprijavljivanje zločina, ali su oni ubrzo sklopili sporazume o priznanju krivice i nagodili se sa tužiocem za manje kazne.

Podsetimo, Velibor Dunjić ubijen je hicima iz "škorpiona" ispred splava Džimis, u trenutku kada je bio u svom automobilu zajedno sa Ninom Šobot. Optužnica tereti odbeglog Đurovića i člana obezbeđenja splava kao neposrednog izvršioca ubistva, a ostale kao saučsnike.

Suđenje je odloženo za 10. april.