Foto: Fonet/AP

Oko njega će se vrteti sve

VIDEO SRBIN JE BUDUĆNOST: Evo zašto navijači Denvera smatraju da je Jokić naslednik Karmela Entonija

Srpski košarkaš Nikola Jokić ne prestaje da zadivljuje poklonike NBA lige, a kolumnista Denver posta Kristofer Dempsi smatra da je mladi Somborac igrač oko kojeg treba graditii budućnost Nagetsa.

Košarka
> 00:00h

"Prva promena se dogodila pre nekoliko nedelja kada je Jokić postao igrač kojeg najavljuju u petorci. To mesto je rezervistano za zvede, za omiljenog igrača publike ili za oboje. Jokić nije bio oduševljen time. Jedan od njegovih kvaliteta je izbegavanje medijske pažnje. Svako veče on ima tri cilja - odigraj dobro, pomozi timu da pobedi i idi kući kako bi proveo vreme sa porodicom i prijateljima", piše Dempsi.

Američki novinar primećuje da je Jokić igrač kakav nije bio u Denveru još od odlaska Karmela Entonija.
Deset činjenica koje niste znali o Nikoli Jokiću
"Sada se sve više postavlja pitanje, da li je Nikola Jokić zvezda oko koje će Nagetsi graditi? Da, zvezda. On je zvezda u pravom smislu te reči. Jokić je bez dileme nešto najbliže zvezdi u Nagetsima još od kada je Karmelo Entoni otišao 2011. A za Jokića nikoga nisu morali ni da trejduju. Ništa od toga. Mnogo skautinga, malo vere i malo sreće je dovelo upravu do toga da igrač koji je izabran u drugoj rundi postane zaštitno lice. Pogledajte njegove brojke. A, on to sada radi iako je skoro svim protivnicima meta broj jedan kada je u pitanju skauting. To je prvi kvalitet zvezde. Drugi je što čini sve oko sebe boljima. Nagetsi imaju 15-13 kada on počinje, a 7-13 kada ne počinje. Organizacija već radi na tome da sklopi tim sa Jokićem u centru koji će procvetati u plej-of ekipu. Neki delovi te ekipe su već tu."