Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

Kreću u kampanju

SPREMILI 20 000 AKTIVISTA: DS formirala izborni štab

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) saopštila je da je danas formirala izborni štab koji će zajedno sa saradnicima predsedničkog kandidata Saše Jankovića raditi u izbornoj kampanji, navodi se u saopštenju DS, koja će, kako navodi, u rad štabova uključiti i 20.000 svojih aktivista.

Politika
> 15:38h

Na čelu centralnog izbornog štaba biće predsednik stranke Dragan Šutanovac, Radoslav Milojičić biće koordinator izbornog štaba, dok će Igor Salak biti šef štaba za Vojvodinu, Balša Božović za Beograd i Miodrag Stanković za Centralnu Srbiju.

Foto: Nemanja Pančić

DS dodaje da planira da formirana i 22 okružna i 160 opštinskih izbornih štabova sa više od 20.000 aktivista Demokratske stranke."Srbija ne sme više biti talac vladavine jednog čoveka i zato pozivamo na parlamentarne izbore.Moramo da iskoristimo priliku na aprilskim izborima i zaustavimo haos u Srbiji", navodi se u saopštenju DS-a.

Demokratska stranka ocenila je da je raspisivanje parlamentarnih izbora zajedno s predsedničkim neophodno da bi se zaustavio haos u zemlji, dalje propadanje i Srbija vratila na put razvoja i modernizacije.

Foto: Marina Lopičić

"Nakon 17 godina, opet imamo zveckanje oružjem, predsednika koji bi decu da šalje u rat, ministre koji se slikaju sa ubicama, kriminalce koji vežbaju na vojnim poligonima, dok vojska protestuje zbog očajnog materijalnog i profesionalnog stanja", navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka dodaje da je jedni način da se zaustavi haos u zemlji da sa vlasti odu lider Srpske napredne stranke i premijer Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.