Foto: Promo

ŠABAC: Najmodernija ulična rasveta u šabačkim selima

Delovi puta od Šapca do Loznice imaju novi sjaj. U pojedinim mačvanskim selima ulična rasveta sa živinim sijalicama otišla je u zaborav. Šabac je za svoja sela nabavio ekološku led rasvetu, a prvo mesto u kojem je novo osvetljenje zasijalo je Prnjavor, selo na rubu sa teritorijom Loznice.

Srbija
> 07:54h

Prnjavor je dobio 470 novih sijalica, tako je celo selo osvetljeno najmodernijom rasvetom. Ono je prvo ali ne i jedino, jer je Šabac nabavio 4740 led sijalica što je dovoljno za 52 mesne zajednice. Ekološko osvetljenje je i jeftinije, pa će tako Šapčani na godišnjem nivou za struju uštedeti 23 miliona dinara. Za gradonačelnika Šapca ovo rešenje je dokaz da građani imaju najbolju uslugu po najnižoj ceni. -Šabac je jedan od prvih gradova u kom se menja neekološka rasveta. Investicija će nam se isplatiti za godinu i po dana sama. Želimo da naši sugrađani imaju najbolju uslugu po najnižoj ceni u svim oblastima, a da uslovi života u svim delovima teritorije Šapca budu jednaki, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Garancija za led sijalice je pet godina, navode u preduzeću za upravljanje građevinskim zemljištem u Šapcu, što znači da budžet grada neće biti opterećen održavanjem. Planiraju da svu staru rasvetu zamene u naredna tri meseca, ako vremenske prilike dozvole. U planu je da Prnjavor postane prva opština na teritoriji Šapca, a ovaj grad je već doneo odluku da svaka mesna zajednica ima svoj budžet i odlučuje kako želi da potroši novac. Novac od poreza na imovinu prikupljen u selu, vraća se selima da raspolažu onako kako se među sobom dogovore.