Foto: Zorana Jevtić

Represivne mere

MAĐARSKA ĆE DRŽATI MIGRANTE U KAMPOVIMA OD KONTEJNERA: A svaki bez dokumenata biće deportovan nazad

Vlada Mađarske planira da drži migrante u graničnim kampovima napravljenim od kontejnera dok ne budu razmotreni njihovi zahtevi za azil, izjavio je danas jedan mađarski zvaničnik.

Planeta
> 00:00h

Šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar je rekao da će, kada nova pravila budu stupila na snagu, svaki migrant koji bude priveden bez dokumenata koja omogućavaju boravak u Mađarskoj biti vraćen preko granice.

Tražioci azila čiji se zahtevi razmatraju trenutno su smešteni uglavnom u otvorene kampove i pojedini odlaze u zapadnu Evropu pre neko što njihov slučaj bude rešen.

Migrante koji su uhvaćeni na teritoriji od osam kilometara udaljenosti od granice, Mađarska šalje nazad preko granica sa Srbijom i Hrvatskom na kojima je izgradila ograde.

Lazar je rekao da će mere biti usvojene jedino kada vlada proglasi vanredno stanje zbog masovne migracije.

Vojska Mađarske je izgradila vojnu bazu u blizini graničnog prelaza sa Srbijom na Kelebiji, a do proleća se planira izgradnja još tri vojne baze, preneo je prethodno portal Vojvodina danas.

Mađarska je na 170 kilometara granice sa Srbijom izgradila pograničnu ogradu, kao i na 136 kilometara na granici sa Hrvatskom, da bi sprečila nelegalni ulazak migranata.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) POTRESNO: Bez zimske odeće i dovoljno hrane, ovako izgleda život migranata na -10!