Foto: Stefan Jokić

Poštovati volju građana

SRS TRAŽI I PARLAMENTARNE IZBORE: Da se Srbija i Narodna skupština oslobode parazita

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović zahtevao je danas na konferenciji za novinare da, uz predsedničke, budu raspisani i parlamentarni izbori, jer je to način da se dozvoli građanima Srbije da se ponovo opredele.

Politika
> 13:40h

SRS, takođe, smatra da bi na narednim parlamentarnim izborima trebalo da nastupe samo samostalne političke stranke.

„To bi bio način da se Srbija i Narodna skupština Republike Srbije konačno oslobode parazita koji dobijaju na upravljanje javna preduzeća i određeni broj poslaničkih mesta, iako nemaju nikakvu političku težinu“, rekao je Šarović.

Foto: Filip Plavčić

Šarović je podsetio da su srpski radikali uvek poštovali volju građana, izlazili samostalno na izbore i priznavali izborne rezultate.

Prema njegovim rečima, počeli su da se pojavljuju prvi lažni kandidati za predsedničke izbore, čiji je cilj da onemoguće ozbiljne predizborne duele i realno predstavljanje ozbiljnih kandidata.

Lažni kandidati će, prema oceni Šarovića, potencijalno ozbiljnim kandidatima skinuti po nekoliko promila ili procenata glasova, u korist režimskog kandidata.

Foto: Aleksandar Jovanović

On je kao ozbiljne kandidate okarakterisao Vojislava Šešelja, Sašu Jankovića, Vuka Jeremića i kandidata Srpske napredne stranke.

SRS na izbore izlazi sa najboljim kandidatom, koji je najobrazovaniji, najpošteniji, najdosledniji i jedini za koga se ne vežu nikakve kriminalne afere, poručio je Šarović.