Foto: AP

Džon Heitinga šokirao planetu svojim izjavama

FUDBALER IZNERVIRAO SVET TVRDNJOM DA TEŠKO ŽIVI: Nemam novac za privatni avion da idem u šoping

Bivši holandski reprezentativac Džon Heitinga našao se na meti kritika u domovini zbog izjave da više nije toliko bogat kao u vreme dok se profesionalno bavio fudbalom.

Fudbal
> 00:00h

"Dok sam igrao fudbal imao sam više novca. Sada moram da štedim", rekao je Heitinga. On je naveo da je čak ostao i bez ličnog stiliste Denija Blesa. "On se sada zabavlja sa nekim drugim ljudima. Valjda mu nismo više zanimljivi", izjavio je nekadašnji fudbaler i naljutio maltene ceo svet.

Njegova supruga Šarlot-Sofi Heitinga se takođe požalila na novi način života. "Često smo leteli privatnim avionom, a sada to sebi ne možemo da priuštimo. Za svaki praznik bi išli u svoju fensi vilu, a danas to više nije tako. Moramo da se prilagodimo na to. Ponekad je zaista baš teško. Ne možemo više tako lako da odemo do Pariza, Milana ili Njujorka u šoping", rekla je ona. Heitinga (33) se prošle godine povukao iz fudbala. On je u karijeri igrao za Ajaks, Atletiko, Everton, Fulam i Hertu. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 87 utakmica i postigao sedam golova.