Foto: Profimedia

Saveti

ČUDOTVORNA BILJKA: Sprečava promene raspoloženja, a dobra je i za mnoge druge bolesti

Ako tražite način kako što bolje uravnotežiti vitamine i minerale u telu i mozgu, možete odmah prestati s potragom. Naime, upravo je biljka naziva Moringa otkriće koje će pomoći vašem organizmu.

Žena
> 00:00h

Moringa sadrži mnoge bitne hranjive stvari za naše telo, ima moć jačanja imunološkog sastava te se koristi hiljadama godinama zbog svojih isceljujućih mogućnosti. Često je se naziva i "čudotvornom biljkom" zbog toga što sadrži mnoge antioksidanse i zbog svoje svestranosti.Tako su istraživanja pokazala kako moringa može pomoći pri lečenju višebrojnih zdravstvenih stanja poput upala, infekcija, alergija i astme, anemije, dijabetesa, artritisa, bolova u želudcu i zatvorenosti, epilepsije, hronične glavobolje i visokog pritiska. Moringu biste trebali probati jer:

1. Sadrži mnoge antioksidanse koji pomažu pri smanjenju upala

Moringa se sve češće koristi kao moćan prirodni lek i kao zamena za neke farmaceutske lekove, jer sadrži iste sastojke kao i ti lekovi, samo bez nuspojava. Sadrži esencijalne aminokiseline, karotenoide fitonutrijente, koji se mogu naći u mrkvama i paprikama, te antibakterijske spojeve koji su identični onima u lekovima.

Foto: Profimedia

Upala može stvoriti mnoge probleme u telu, no moringa se bori protiv nje pomoću jaki anti-ejdž spojeva koji uključuju vitamin C, beta-karoten, kvercetin i polifenole. Ovi spojevi pomažu pri smanjenju rizika od oboljenja od određenih vrsta karcinoma, visokog krvnog pritiska i ostalih hroničnih bolesti.

2. Balansira hormone na prirodni način

Istraživanja su pokazala kako uzimanje biljaka poput moringe i amaranta, povećavaju količinu antioksidansa u telu, te smanjuju oksidativni stres.

Takođe, pokazalo se kako dolazi do povećanja hemoglobina i poboljšanja nivoa glukoze u krvi, što dovodi do zaključka da moringa može smanjiti ili sprečiti hormonalne promene te bolesti koje dolaze s godinama.

3. Utiče na zdravlje mozga i sprečava promene raspoloženja

Moringa sadrži značajnu količinu proteina te je puna triptofana. To pomaže telu u proizvodnji opuštajućeg hormona serotonina. Ova moćna biljka tako prema nekim studijima pomaže pri smanjenju umora, depresije, promena raspoloženja i nesanice.

(zadovoljna.hr)