Foto: AP, Profimedia

ZASTRAŠUJUĆE

CIA ŽELI SVETSKI RAT! SVAĐAJU TRAMPA I PUTINA: Pakleni plan političkih elita u Vašingtonu!

Donald Tramp je obećao resetovanje odnosa s Moskvom, ali to mnogima u SAD ne odgovara, pa žele da ga posvađaju s Vladimirom Putinom

Planeta
> 00:00h

MOSKVA/VAŠINGTON - Političke elite u Vašingtonu i Centralna obaveštajna agencija (CIA), kao udarna pesnica vlade u senci, rade sve kako bi posvađali ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog Donalda Trampa. Njihov cilj je da dve supersile započnu svetski rat, tvrdi Hoakim Hagopijan, bivši američki oficir i publicista.

Hoakim Hagopijan: CIA želi da Amerika i Kina započnu svetski rat (Foto: Printscreen Twitter)

- Tramp je kao kandidat obećao veliku promenu u spoljnoj politici SAD svojim najavama spasilačke i neintervenističke politike s geslom "Amerika na prvom mestu". To je trebalo da smanji mešanje te sile u poslove drugih zemalja, čime se samo polarizovao svet. Međutim, neokonzervativci su i dalje u kontroli u Vašingtonu i žele da nateraju Trampa da njegova politika bude ista kao ona koju su vodili njegovi prethodnici. Oni ne žele svet u kojem su Kina i Rusija svetske sile. Oni podstiču antitrampovske demonstracije jer žele da izbije građanski rat. Osim toga, rade sve kako bi satanizovali Putina i izazvali svetski rat - tvrdi ovaj diplomac Vest pointa.

(KURIR TV) DA LI SE RUSIJA I SAD SPREMAJU ZA 3. SVETSKI RAT? Tramp i Putin jačaju nuklearno oružje!

On navodi da je Kijev pokretanjem vojske na istoku Ukrajine ponovo pokušao da izazove sukobe i optuži Putina za agresiju.

- Imperija neokonzervativaca i političke elite želi da po svaku cenu sabotira njihovo pomirenje, jer je rat jedino što im je u planovima - kaže on.

- Američke obaveštajne agencije pojačale su svoj rad kojim žele da pritiskaju novu administraciju u Beloj kući. Oni su prvo objavili da će Rusija pokloniti Edvarda Snoudena Trampu, a zatim da imaju potvrde o skandaloznom dosijeu o Trampovim vezama s Moskvom. Nijednu od ovih izjava nije dao zvanični predstavnik agencija, već su iza svega anonimni izvori - kaže Marija Zaharova, portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ona dodaje da politički protivnici koče novu administraciju.

- Kako će Rusija sarađivati s Belom kućom u međunarodnoj areni, glavno je pitanje u svetu, ali izgleda da pojedine grupe ne dozvoljavaju novoj administraciji da počne da radi svoj posao - rekla je ona.

Ilegalni imigranti HAPSIM JER SAM TO OBEĆAO Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je hapšenje stotina migranata bez dokumenata širom SAD prošle nedelje izvedeno u skladu sa obećanjem koje je dao tokom predizborne kampanje da će iz zemlje ukloniti „ilegalne kriminalce“.

Pjongjang provocira KIM LANSIRA RAKETE, DONALD I ABE IGRAJU GOLF Američki predsednik Donald Tramp ugostio je japanskog premijera Šinza Abea na Floridi, gde su u igrali golf nakon što je objavljeno da je Severna Koreja, na čijem čelu je Kim Džong Un, lansirala balističku raketu. Pre partije golfa Tramp i Abe su se kratko obratili novinarima reagujući na lansiranje balističke rakete Severne Koreje. - Poslednje lansiranje rakete Severne Koreje je potpuno nedopustivo - rekao je Tramp.