RECEPT

Torta od palačinki

SASTOJCI

Recept dana
> 00:46h

- 1 glavica crnog luka - 250 g šargarepe - veza peršuna - 75 g dimljene slanine - 1 jaje - 150 g brašna - 2,5 dl mleka - struk praziluka - so, malo ulja Fil - 400 g krem-sira - iseckana šunkarica - 2 kuvana jajeta Priprema: 1. Iseckajte crni luk i peršun. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na tanke kolutove, a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite da pusti vodu, dodajte jaje, brašno i mleko i napravite testo za palačinke. Masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke. 2. Hladne filujte krem-sirom, seckanom šunkaricom i izrendanim kuvanim jajima i ređajte ih jednu na drugu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom.