Foto: Tanjug/jaroslav Pap

Humanitarni skup

(FOTO) I JA SE BORIM: Novosađani puštali zelene balone za decu obolelu od raka

NOVI SAD - Puštanjem stotina zalenih balona za natpisom "I ja se borim" i znakom NURDOR-a danas je tačno u 13 sati u centru Novog Sada završen humanitarni skup kojim je obeležen Međunarodni dan dece obolele od raka.

Srbija
> 16:06h

Skup je organizovalo Nacionalno društvo roditelja dece obolele od raka (NURDOR), uz podršku ekipe "Festivala ljubavi", a u prigodnom programu su učestvovali Hor Srednje škole "Isidora Sekulić" i ekipa popularnog TV serijala "Državni posao".

Obeležavanje Međunarodnog dana dece obolele od raka podržao je i Grad Novi Sad, a okupljenima se obratio pomoćnik gradonačelnika, Ivan Siler, koji je pozvao i sugrađane, ali i kompanije da se priključe akcijama koje organizuje NURDOR i tako pomognu lečenju dece obolele od raka.

Predsednica Upravnog odbora NURDOR-a Jolanda Korora rekal je da to udruženje godinama unazad organizuje humanitarne skupove povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka, istakavši da se danas okupio najveći broj ljudi do sada.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Prošle godine u istovremeno smo organizovali ovakve humanitane skupove u 24 grada Srbije i tada smo bili uvereni da je to maksimum, ali ove godine ovakvi humanitarni skupovi se istvoremeno održavaju u čak 40 gradova širom Srbije", rekla je Korora.

Ona je kazala da je NURDOR pokrenuo niz akcija koje imaju za cilj pomoć deci oboleloj od raka, a da je najveća od tih akcija izgradnja hemato-onkološkog dečjeg odeljenja u Kliničkom centru Niš, te da građani tu akciju mogu pomoći slanjem SMS poruka na broj 1150.

(KURIR TV) NURDOR NA TRGU REPUBLIKE: Danas je Dan dece obolele od raka, naše malo njima je mnogo!

"Upravo ovih dana u okviru kampanje "I ja se borim" pokrećemo i akciju "Stare stvari za novu nadu" u kojoj građani, preko "Halo oglasa", uz naznaku za akciju "Stare stvari za novu nadu" prodaju svoje stare stvari koje im više ne trebaju, a novac od prodaje ide za izgradnju pomenutog odeljenja u KC Niš", pojasnila je Korora.

Govoreći o realizaciji projekta izgradnje hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, Korora je rekla da je prva faza izgradnje završena, odnosno zgrada je pod krovom, a sledi druga vaza koja podrzaumeva tehničko opremanje odeljenja.

"Za završetak projekta nephodno je da sakupimo još 25 miliona i verujem da ćemo u tome uspeti i da ćemo od jeseni u Nišu imati odeljenje za lečenje naših malih junaka koje ispunjava sve svetske standarde", rekla je Korora obraćajući se prisutnima i dodala da je informacija o nedostajućih 25 miliona od pre dva dana,a da je samo pre desetak dana ta cifra iznosila 32 miliona.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NURDOR NA TRGU REPUBLIKE: Danas je Dan dece obolele od raka, naše malo njima je mnogo!