Foto: Profimedia

Ulažu milijarde

(FOTO) GENERACIJSKI PROJEKAT: Ova arapska zemlja formira koloniju na Marsu

U partnerstvu sa međunarodnim institucijama, arapska zemlja će preuzeti inicijativu u projektu

Planeta
> 13:28h

Ujedinjeni Arapski Emirati predstavili su plan za formiranje kolonije na Marsu do 2117. godine. Ambiciozni "Projekat Mars 2117" predstavio je Šeik Mohamed bin Rašid al Maktum na petom Samitu svetskih vlada. "Sletanje našeg naroda na drugu planetu je dugogodišnji san čovečanstva. Naš cilj je da UAE predvodi međunarodne napore koji će ovaj san pretvoriti u stvarnost", rekao je Šeik Mohamed i dodao da je UAE "svetski lider u nauci o svemiru".

"Novi projekat je seme koje ćemo zasaditi danas u nadi da će buduće generacije ubrati njegove plodove, vođeni strašću da uče i otkrivaju nova znanja", rekao je.
Vlada UAE izdala je i zajedničko saopštenje sa međunarodnim institucijama: "Ljudske ambicije ne poznaju granice i ko god pogleda najveća naučna dostignuća ovog veka veruje da su ljudi sposobni da realizuju najvažnije ljudske snove"
Projekat Mars 2117 biće fokusiran na brz transport između dve planete i potencijalne metode uzgoja biljnih kultura. Svemirska agencija UAE, koja postoji od jula 2014. godine, imaće prvi test 2021. godine, kada planira da lansira satelit na Crvenu planetu. Pogledajte još na portalu Newsweek.rs:
PENTAGON PRIZNAO "OBAMINE GREHE": SAD koristile osiromašeni uranijum u Siriji (VIDEO) ISPOVEST VISOKO RANGIRANOG MASONA: Oni kontrolišu sve, pretili su mi smrću kada sam ih napustio (FOTO) AMERIČKI PREDSEDNIK SATERAN U ĆOŠAK: Zašto je Tramp baš sada tražio od Rusije da vrati Krim Ukrajini VOLEO JE DIZNILEND VIŠE OD VLASTI: Šta se krije iza ubistva brata Kim Džong Una (FOTO, VIDEO) NEWSWEEK OTKRIVA Moderna "Nojeva barka": Evo šta se krije u trezoru hrane za budućnost