Foto: Foto, FSS

Kreiranje politike FIFA

FIFA SAMIT U DOHI: Jovan Šurbatović za stolom sa Infantinom i Samurom

U Dohi se održava dvodnevni samit za najviše rukovodioce nacionalnih fudbalskih federacija. FS Srbije predstavlja generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Fudbal
> 00:00h

Zbog velikog broja članica svetske kuće fudbala dolazak predstavnika organizovan je po grupama, tako da su ovom prilikom na sastanku sa predsednikom Đanijem Infantinom, generalnim sekretarom Fatmom Samurom i ostalim članovima FIFA između ostalog rukovodioci iz Švedske, Ukrajine, Litvanije, Danske, Kipra, Bosne i Hercegovine, Nigerije, Katara, Sirije, Uzbekistana, Jemena, Iraka…

Ideja je da se u nizu sastanaka pod nazivom "FIFA Executive Football summits", kroz formu okruglog stola sa manje formalnosti, a više diskusije i dijaloga, unapredi razvoj fudbala na svim kontinentima.

Konkretno, cilj je da se Savezi više uključe u kreiranje politike FIFA i donošenje odluka. Teži se ka što otvorenijoj razmeni mišljenja koja bi ubrzala i učinila efikasniju realizaciju novih projekata.

Pričalo se o formatu Svetskog prvenstva 2026. godine, razvoju bazičnog i ženskog fudbala, kao i takmičenju mlađih kategorija, FIFA ne želi da zapostavi ni jedan aspekt fudbala i u koordinaciji sa UEFA u narednim godinama planira brojne projekte koji će fudbal na svim nivoima učiniti još bolje organizovanim i pristupačnijim u svim delovima sveta.

BONUS VIDEO - Milorad Mažić najbolji srpski sudija