Foto: Dragana Udovičić

Na sudu zbog neplaćanja alimentacije za ćerku Sofiju

OPTUŽNI PREDLOG PROTIV PEVAČA: Šašiću prete dve godine zatvora!

Željko nije pristao da sklopi sporazum sa tužilaštvom i izbegne krivično gonjenje, pa ga uskoro očekuje poziv da dođe na sud

Stars
> 00:00h

Željku Šašiću prete dve godine zatvora! Drugo osnovno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv pevača zbog neplaćanja alimentacije za ćerku Sofiju (17), koju ima sa Sonjom Vuksanović. U trenutkua podizanja tužbe Šašićev dug je iznosio 20.000 evra. - Za ovo krivično delo zaprećena je novčana kazna ili kazna do dve godine zatvora - objašnjava naš izvor i dodaje da se u praksi ovakvi slučajevi uglavnom završe sklapanjem nagodbe, što pevač nije prihvatio. - Očigledno da Šašić nije pristao da plati zaostala dugovanja ćerki, a tužilaštvo je prikupilo dokaze za optužni predlog, pa će mu se suditi u redovnom postupku - objašnjava on.

Ide do kraja... Sonja sa ćerkom Sofijom

Sonja Vuksanović podnela je krivičnu prijavu, u kojoj je navela da od 2013. Željko nije uplatio ni dinar alimentacije iako se tokom brakorazvodne parnice obavezao da za Sofiju mesečno daje 618 evra.

- Šašić se branio da nema nikakva dugovanja i da ispunjava sve svoje obaveze prema ćerki. Tvrdio je da je tužba bivše supruge neosnovana i da su su optužbe lažne. Govorio je čak i da je davao ćerki više od sume koja je neophodna za mesečno izdržavanje i školovanje. Međutim, kako nije imao dokaze za ovakve navode, uskoro će morati da sedne na optuženičku klupu - navodi izvor i podseća da je tužilaštvo imalo problem da utvrdi pravu adresu i pozove Šašića da dođe i da iskaz.

Propustio šansu ODBIO DA PLATI DUG Željko Šašić mogao je da izbegne suđenje da je prihvatio da u roku od godinu dana isplati dug. - Tada bi morao da vodi računa da ne ponovi istu grešku, jer ovakvu nagodbu s tužilaštvom može da sklopi samo jednom - objašnjava sagovornik Kurira upućen u postupak.

J. Spasić