Foto: Nebojša Mandić

Reakcije sa svih strana

POLITIČARI NA NOGAMA UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA: Srbi sa KiM jednoglasno uz Vučića

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić najverovatnije neće odustati od kandidature za još jedan mandat, iako je Glavni odbor SNS izabrao aktuelnog premijera Aleksandra Vučića za predsedničkog kandidata, a on kandidaturu prihvatio.

Politika
> 00:00h

Vest je izazvala burne reakcije političara, a nije izostalo ni izveštavanje stranih medija, koji ovaj potez ocenjuju kao "zemljotres na srpskoj političkoj sceni". I dok jedni zdušno podržavaju Vučića, drugi su uvereni da će se dvojica osnivača SNS naposletku ipak dogovoriti.

Jovanov: Mije moguć raskol u SNS

10.22 - Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov kaže da nije moguć raskol u SNS-u ukoliko se i Tomislav Nikolić kandiduje za predsednika Srbije, a da je jedinstvo stranke dokazano, jer su Predsedništvo, odbori po Srbiji i Glavni odbor, jednoglasno podržali Aleksandra Vučića za predsedničkog kandidata.

Foto: Marina Lopičić

Upitan da li su mogući i parlamentarni izbori, on je rekao da će se sve znati u narednih nekoliko dana, ali nije isključio i tu mogućnost.

Jevtić: Kosovski Srbi uz Vučića

10.05 - Ministar za povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić kaže da u stranačkim odborima SNS na Kosovu i Metohiji nije bilo dileme ko treba da bude kandidat za predsednika Srbije i da je jednoglasna podrška data Aleksandru Vučiću.

Foto: Kurir

"Data je apsolutna podrška da Srbija nastavi da se kreće napred i nastavi putem kojim smo krenuli. Kandidatura Vučića je garant nastavka takve promene koja je potrebna u ovom trenutku", rekao je jutros Jevtić.

Radomir Nikolić: Dogovoriće se tata i Vučić

09.22 - Odluku da Vučić bude kandidat za predsednika Srbije u ime SNS podržao je i Radomir Nikolić, sin Tomislava Nikolića.

Foto: Marina Lopičić

Prilikom glasanja Nikolić je digao ruku, kako kaže naš izvor, visoko gore, da svi vide da je i on za Vučića. Radomir je kazao da će se Nikolić i Vučić dogovoriti, te da je sve u redu - kaže izvor našeg lista.

Svilanović: Vučić garant stabilnosti u regionu

08.30 - Proces predsedničkih izbora u Srbiji trebalo bi da obezbedi kontinuitet ukupne političke stabilnosti, izjavio je sekretar Saveta za regionalnu saradnji Goran Svilanović.

Foto: Dragana Udovičić

Svilanović kaže da je Srbija dobila vrlo jasne poruke podrške za ekonomski napredak i saradnju sa evropskim institucijama, te ističe da bi u tom svetlu trebalo gledati i na predsedničke izbore.

Podsetimo, Nikolić je na svom Tviter profilu objavio fotografije sa proslave Dana državnosti ispod kojih je napisao: "Nema uzmicanja ni povlačenja".

BONUS VIDEO:

Vučić se obraća članovima SNS u Sava centru