Foto: Crvenazvezdafk.com

Superliga Srbije

(VIDEO) ZVEZDINA DVOJKA NOVOM PAZARU: Crveno-beli pobedom otvorili prolećni deo prvenstva

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu Novi Pazar sa 2:0, u utakmici 22. kola Super lige Srbije.

Fudbal
> 00:00h

Golove su postigli Srđan Plavšić u 40. i Marko Petković u 81. minutu.Zvezda je ostvarila 18. prvenstvenu pobedu i prva je na tabeli sa 57 bodova, devet više, ali i utakmicom više od Partizana, koji sutra igra protiv Rada. Novi Pazar je pretrpeo 16. prvenstvi poraz i poslednji je na tabeli sa 12 bodova. Zvezda, za koju su u startnoj postavi debitovali Abraham Frimpnong i Ričmond Boaći, je celo prvo poluvreme imala je inicijativu, uglavnom je pokušavala s šutevima s distance da dođe do gola, ali se golman Mladen Živković nekoliko puta istakao dobrim odbranama. Crveno-beli prvu pravu priliku imali su u 10 minutu. Kanga je centrirao s desne strane, a na prvoj stativi najviši u skoku bio je Džon Ruis, ali posle njegovog pokušaja glavom lopta je otišla malo pored desne stative gola Mladena Živkovića.Mičel Donald je u 21. minutu snažno šutirao sa oko 20 metara, ali pravo u golmana Živkovića, koji je uspeo samo da odbije loptu. Ofanzivna igra pred oko 15.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić" donela je rezultat u 40. minutu. Plavšić je šutirao sa oko 25 metara desno iskosa, a lopta je odskočila ispred Živkovića, prevarila ga i ušla u gol. Crveno-beli su samo minut kasnije imali priliku da dupliraju prednost, međutim, pokušaj Ričmonda Boaćija sa oko pet metara uspeo je da odbrani Živković.Zvezda je i u drugom poluvremenu nastavila s ofanzivnom igrom, pokušavala je da probije odbranu Novog Pazara koji u potpunosti bio koncentrisan na odbranu svog gola. Domaćin je u 62. minutu umalo duplirao prednost, ali je Boaćijev pokušaj s ivice peterca iz teške pozicije zzavršio malo pored gola. Posle sjajne akcije u 72. minutu kojoj su učestvovali Donald, Plavšić i Dušan Anđelković, koji su izigrali celu odbranu Pazaraca, levi bek Zvezde šutirao je sa 10 metara, ali je njegov pokušaj završio malo preko gola. Crveno-beli obezbedili su pobedu u 81. minutu posle uigrane akcije nakon prekida. Nenad Milijaš izveo je slobodan udarac sa levog boka, a lopta je na drugoj stativi došla do Damijana Le Taleka koji ju je vratio u peterac, a tamo je najviši u skoku bio Marko Petković i prosledio je glavom u gol Novog Pazara.

Drugo poluvreme

90+1. minut - Kraj utakmice

87. minut - Dobar slobodnjak Milijaša Lopta je otišla u korner

81. minut - GOOOOOOL 2:0 Petković Lopta je prošla kroz šenaesterac, a Petković je smestio u mrežu

80. minut - Bez uzbuđenja Zvezda rutinski odrađuje posao, Pazarci kako da nemaju previše aspiracija da napadaju

71. minut - Dobar pokušaj Anđelkovića Lopta još jednom ide iznad prečke

68. minut - Transparent Delija na Marakani

70. minut - Još jednom Ruiz Pokušaj Kostarikanca ide preko gola

62. minut - Boaći je imao priliku Napadač Zvezde je imao dobru priliku, ali na petercu nije uspeo da zahvati loptu

55. minut - Zvezda napada Izabranici trenera Božovića u nastavku meča nisu šutirali u okvir gola gostiju

46. minut - Počelo je drugo poluvreme Sa centra su krenuli fudbaleri Zvezde

Drugo poluvreme

45+1 minut - Kraj prvog poluvremena

40. minut GOOOOOOOL 1:0 Plavšić! Fudbaler Crvene zvezde je šutirao, a veliku krivicu za gol snosi golman Živković, ispod kojeg je prošla lopta

38. minut - Donald ponov iz daljine Siguran je Živković

36. minut - Prodor Boaćija Napadač Zvezde je prevario Kneževića,ali je stigao Živković i zatvorio ugao

30. minut - Prvi pokušaj Pazaraca Šutirao je Vusljanin, bez opasnosti po gol Zvezde

27. minut - Opet je probao Kanga Novi udarac iz daljine i odbrana Mladena Živkovića

24. minut - Nova šansa za Zvezdu Domaćin je sve konretniji, ali i dalje nema promene rezultata

21. minut - Bomba Donalda Prvi udarac u okvir gola samo se odbio od grudi golmana Živkovića

17. minut - Bakljada Delija Na stadionu Rajko Mitić je 15.000 gledalaca

14. minut - Udarac Kange Zvezda ima inicijativu, praktično se igra na pola terena, ali osim šanse Ruiza, nije bilo uzbuđenja pred golom Pazaraca

10. minut - Ruiz je probao glavom Kanga je centrirao, ali Kostarikanac nije uspeo da pogodi gol

5. minut - Prvi udarac ka golu Frimpong nije bio precizan, lopta je otišla preko gola

3. minut - Prvi korner za Zvezdu Bez opasnosti po gol gostiju

1. minut - Počela je utakmica Početni udarac izveli su fudbaleri Novog Pazara

Prvo poluvreme

Sastavi

CRVENA ZVEZDA: Manojlović – Petković, Frimpong, Luković, Anđelković – Le Talek, Donald, Plavšić, Kanga, Ruiz – Boaći.Na klupi su: Supić, Pavkov, Milijaš, Milošević, Adžić, Sikimić, Poletanović.

NOVI PAZAR: Živković – Vasilić, Knežević, Ignjatović, Marić – M. Plavšić, Sinđić, Vusljanin, Tasić – Krstić, Marković.

Tok meča

Bez obzira na trenutne pozicije na tabeli, i činjenicu da je razlika u kvalitetu velika, ovi mečevi uvek privlače veliku pažnju publike. Crveno-beli su jesenji deo šampionata okončali na čelu tabele sa 54 osvojena boda, dok je ekipa Novog Pazara na mesto ''fenjeraša'' došla nakon serije loših rezultata i samo 12 osvojenih bodova. Prethodni susret ovi timovi su odigrali tokom aktuelne sezone u Novom Pazaru, a crveno-beli su tom prilikom slavili rezultatom 4:1 (2:0). Strelci za beogradski tim bili su Aleksandar Luković (penal), Petar Orlandić, Džon Ruiz i Dušan Anđelković. Ako posmatramo bilans prethodnih 12 međusobnih susreta crveno-beli su daleko uspešniji sa deset pobeda, uz po jedan poraz i remi. Pazarci do sada u Beogradu nisu uspevali da ’’otkinu bod’’ ekipi iz Ljutice Bogdana.

Domaćini u ovaj meč ulaze kao apsolutni favoriti, ali i svesni činjenice da to treba pokazati i na terenu.O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Miodrag Grof Božović koji je istakao da očekuje da će Zvezda tokom proleća nastaviti sa dobrim igrama: ’’Naravno da očekujem da ćemo da pobedimo i da ćemo nastaviti u pobedničkom ritmu koji smo imali i u prvom delu sezone. Novi Pazar je ekipa koja se nalazi u nezavidnom položaju i sigurno da će dati sve od sebe da naprave iznenađenje na našem stadionu, ali nadam se da smo spremni i fizički i psihički da nastavimo šampionat bez poteškoća i da stignemo do cilja, a to je osvajanje duple krune.’’ Trener crveno-belih nema dilema oko sastava tima za subotnju utakmicu, a sigurno je da u njemu neće biti povređenog Ristića i ’’požutelog’’ Milića: ’’Ristić je nažalost povređen, a Milić ima četiri žuta kartona koja je preneo iz Spartaka, tako da na njih dvojicu neću moći da računam. Svi ostali fudbaleri su zdravi i potpuno spremni. Utakmicu će započeti igrači koje ste videli u pretposlednjoj prijateljskoj utakmici sa Zirkom.’’ On se osvrnuo i na činjenicu da je ekipa Novog Pazara tokom zimske pauze dobila novog šefa stručnog štaba: ’’Svaka promena trenera donosi nešto novo i prvo kolo je ono u kome se često dešavaju iznenađenja. Potrudićemo se da se to ne desi. Pošto je na klupi Novog Pazara Nebojša Vučićević ovo bi bila prilika da se otac i sin nađu na suprotnim stranama, ali Vanja neće biti među osamnaest. Ima igrača koji tu moraju da se nađu pre njega zato što nam je mađu rezervama neophodan jedan štoper, jedan bek, vezni igrač, špic. Nakupi se tu igrača, a klupa je mala.’’ U taboru gostiju svi su svesni snage protivnika, ali ne odriču se prava na nadu da mogu napraviti veliko iznenađenje. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Nebojša Vučićević koji je istakao da premijera nije mogla biti teža: ’’Sakupili smo se tek pre 12, 13 ili 14 dana, otišli na pripreme, vratili se, trenirali, ali sve je moguće. Ipak, bilo bi glupo ako ne bih kazao da je šampion Crvena zvezda apsolutni favorit na svom terenu. Poslednji smo, ali imamo pravo na nadu. Biće to najteža moguća premijera jednog potpuno novog tima, ali probaćemo. Ne idemo sa ’’belom zastavom’’, želimo da se nadigravamo i pokažemo se u što boljem svetlu pred beogradskom publikom. Sigurno je da ćemo biti maksimalno borbeni i angažovani. Imamo dvadeset igrača koji se bore za mesto u timu i sutrašnja utakmica je jedna vrsta filtera za naredne izazove, a sledeći je protiv Metalca kod nas.’’ Šef stručnog štaba Pazaraca je zatim istakao da je atmosfera u ekipi dobra, da nema problema sa povredama i kartonima, kao i da još nije odlučio da li će računati na tek pristigle fudbalere, Dejana Babića i Milana Savića. Nešto ranije, novopazarske plavo-bele su pojačali povratnici Miloš Budaković i Ibrahim Arifović.