Šaćir Redžepov ljut zbog presude

OGORČENI OTAC: Krvnik mi ćerku ubio čekićem, a dobio samo 15 godina!

Otac Merime Redžepov (28) ne može da prihvati što ubica njegove jedinice Mihalj Skivjan (59) nije osuđen za teško ubistvo, već za obično

Crna Hronika
> 00:00h

NOVI SAD - Ogorčen sam. Po čemu se moje dete razlikuje od nesrećne žene koju je muž isto ubio čekićem, a optužen je za teško ubistvo, za razliku od Skivjana, koji je osuđen za obično ubistvo. Je l‘ pravda da se monstrum koji je već robijao zbog ubistva žene i ponovio delo osudi na sramnih 15 godina - pita se neutešni Merimin otac. Zločin koji je šokirao Srbiju dogodio se pre više od godinu dana, a presuda ubici izrečena je u oktobru prošle godine. - On je njoj rasuo mozak, a sud to ne smatra teškim ubistvom. Za mene nema utehe jer mi ništa neće vratiti ćerku, ali ovakvom presudom ubijena je ponovo - kazao je Šaćir ne prestajući da plače.

Ubica povratnik... Mihalj Skivjan ubio je Merimu brutalnim udarcima čekićem po glavi

Odluka tužilaštva, koju je potom prihvatio i sud, o kvalifikaciji zločina kao obično ubistvo, unesrećenom ocu do danas je potpuna misterija. - Zar život vredi 15 godina? Tužioca smatram krivim jer očigledno ni sam ne zna šta je teško ubistvo. Hoću da mu se sudi iz početka i dok to ne isteram, neću odustati. Obijaću pragove ministarstva, gradonačelnika, bilo koga, samo se neću pomiriti sa ovom kaznom - kaže Redžepov.

Povratnik PRESUDIO I PRETHODNOJ ŽENI Mihalj Skivjani robijao je devet godina jer je nasmrt pretukao nevenčanu suprugu Joliku Lakatoš još 2001. Skivjani je na suđenju izjavio da je Joliku nakon svađe udario pesnicom u glavu, nakon čega su legli u krevet. Kad se ujutro probudio, supruga mu je bila žuta i hladna. Za nanošenje teških povreda osuđen je na osam godina zatvora i na još godinu za držanje oružja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Počelo suđenje ubici male Anđeline u Zaječaru!