Foto: Promo

Zaslužena nagrada

Sajt eduTV-a jedan od najboljih u Srbiji

Početak godine obrazovnoj televiziji eduTV doneo je veliki uspeh: web sajt eduTV-a je proglašen za jedan od najboljih u Srbiji.

Edukacija
> 00:00h

Na listi TOP 50 najboljih sajtova za 2016. godinu, koju tradicionalno objavljuje prestižni magazin „PC Press“, našao se i ovaj interaktivni sajt, kreiran kao platforma za širenje znanja i pravih vrednosti. Ovo priznanje je značajna potvrda uspeha rada i truda koji su uloženi u kreiranje kvalitetnih i raznovrsnih obrazovnih sadržaja.

Među pet najboljih sajtova o edukaciji

Sajt eduTV-a našao se među pet najboljih sajtova u Srbiji u kategoriji „Baza znanja“. Nagrada je uručena glavnoj i odgovornoj urednici eduTV-a Bojani Janković, koja je nakon svečane dodele izjavila:

„Ono što mi radimo je primećeno. Greše oni koji kažu da je edukacija dosadna, ona je najzabavnija stvar. Ovo je prva nagrada, a nadam se samo prva u nizu."

Vesna Čarknajev, direktorka „PC Pressa“, iskoristila je priliku da obrazloži nagradu koju je eduTV dobio i još jednom istakne značaj promovisanja obrazovanja u savremenim medijima:

„Sve što smo kod vas prepoznali nalazi se u imenu vaše televizije. Ono što je vas kvalifikovalo da se nađete na listi najboljih srpskih sajtova je isključivo kvalitet vašeg sadržaja i tema kojima se bavite. ‘PC Press’ je prepoznao koliko je obrazovanje, posebno obrazovanje u oblasti IT-ja, kojim se mi bavimo, važno."

Znanje na dohvat ruke svakome

Sajt eduTV-a nije samo prezentacija programa koji obrazovna televizija emituje, već i riznica znanja kojoj svako može pristupiti s bilo kog uređaja. Bilo da ste ljubitelj nauke, dizajna, umetnosti, kulture ili tehnologije, eduTV je televizija koja će vam omogućiti da se na jednom mestu informišete o svemu.

Emisija „Veliki umovi” upoznaće vas s poznatim ličnostima i njihovim dostignućima, „HiTech” s dostignućima iz sveta tehnologije, dok ćete u emisiji „Talenti” saznati koji mladi ljudi su naša budućnost. Ukoliko volite astronomiju i interesuju vas tajne kosmosa, pogledajte emisiju „Space Show”, za sve ljubitelje muzike tu je „Zvučni zid”, a za sve koji prate kulturna dešavanja, eduTV je pripremio emisiju „Cooltura". Pored ovih emisija, očekuju vas i mnogi drugi sadržaji iz različitih oblasti.

Kvalitetni sadržaji gde god da se nalazite

EduTV svojim gledaocima pruža interesantne, korisne i relevantne sadržaje iz različitih oblasti, koje mogu pratiti kad god požele, putem platforme Video on Demand.

Ova jedinstvena platforma omogućava da izabrani sadržaj pratite u bilo kom trenutku, s bilo kog uređaja (računar, tablet ili mobilni telefon), a sve to je moguće uz jednostavnu prijavu. Zahvaljujući mogućnosti podešavanja SMS ili mail notifikacija, koje imaju i poznate svetske platforme Amazon Prime i Netflix, uvek ćete biti u toku s najnovijim vestima o svojim omiljenim emisijama. Sve ovo čini da je eduTV jedna od vodećih televizijskih stanica ove vrste u regionu.

Nagrada koju je eduTV dobio kao jedan od najboljih sajtova predstavlja veliku pohvalu, ali i izazov i motivaciju da u narednim godinama stvara još zanimljivije i raznovrsnije edukativne sadržaje i približi ih gledaocima svih generacija.