Foto: Profimedia

Supertalenat

SRPSKI TENISER U NJUJORK TAJMSU: Evo kroz kakve je muke je prošao Miomir Kecmanović

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović bio je inspiracija za novinare prestižnog Njujork tajmsa koji su predstavili ovog sedamnaestogodišnjaka kroz intervju rađen sa njim i članovima njegove porodice!

Tenis
> 21:36h

Miomir, koji se zbog tenisa preselio u Ameriku sa tetkom Tanjom Pavlov u početku je imao dosta problema.

- Nismo imali kola, pa smo svuda morali da idemo peške, što u Americi nije ni malo lako - rekla je Tanja za Njujork tajms.

Još teže bilo je roditeljima mladog tenisera koji su svog 13-godišnjeg sina pustili da ode dalje nego što su mogli ikada da zamisle.

- Bilo je veoma teško, ali to je njegova sudbina a ne moja. Nedostaje nam mnogo. Odemo u sobu, isplačemo se i kasnije izađemo i sve je ok - rekao je otac Dragutin.

Novinari ističu da se Miomirov deda po majci bio general u Jugoslovenkoj vojsci, i javno se izjašnjavao protiv rata na našem području zbog čega je sa ćerkama Tanjom i Majom, majkom mladog tenisera, morao da se preseli iz Hrvatske u Srbiju.

- Moj otac je zbog svojih stavova proglašen za neprijatelja i morali smo da odemo iz Hrvatske - rekla je Miomirova tetka Tanja.

Mladi teniser priznao je da je u početku bio veoma uplašen i da se pitao šta uopšte traži u Americi.

- Bio sam veoma nervozan, nisam uspevao ni da vratim loptu. Maks Mirni je prvi profesionalac protiv kog sam igrao kada sam stigao ovde. On je specijalista za dubl, a ja nisam toliko siguran na mreži, mnogo puta me udarila lopta. Ali to je bilo dobra lekcija i iskustvo - rekao je Miomir.

Prema rečima njegove tetke Miomir u početku nije previše izlazio iz kuće, ali se vremenom opustio i sada se ponaša kao da je rođen u Americi.