Foto: AP

Za nju nema netolerancije

INDEX: U Hrvatskoj napadaju Srbe, gejeve i afroamerikance, a Kolinda drobi o porastu tolerancije

Koliko je predsednica Hrvatske odvojena od stvarnosti, moglo se videti intervjuu koji je dala za jednu hrvatsku televiziju.

Hrvatska
> 13:02h

Kolinda je, naime, dala intervju iz kojeg je savršeno vidljivo da predsednica Hrvatske živi u nekoj drugoj stvarnosti od ostatka građana. Naime, iako su se samo u poslednje dve nedelje dogodila četiri napada na pripadnike manjina, Kolinda je uverena da u Hrvatskoj nije došlo do porasta netolerancije.

Podsetimo, u poslednje dve nedelje napadnuti su pripadnici LGBT zajednice, na koje je još uvek nepoznati napadač bacio suzavac u klubu, a nekoliko dana kasnije u centru Zagreba napadnut je Dušan Kovačević, osnivač i organizator festivala Exit. Razlog? Sa ženom i dve male bebe stajao je pored svog automobila koji ima srpske registarske tablice.

Istog dana u drugom delu Zagreba napadnuta je i jedna Kovačićeva kolegica i to iz istog razloga - srpskih tablica na automobilu. Da stvar bude još strašnija, i ona je u trenutku napada u naručju držala malo dete.

Da napadi na manjine ne budu ograničeni samo na Zagreb, pobrinulo se nekoliko divljaka koji su se rasističkim povicima i teškim uvredama okomili na glumca Džejmija Foksa, koji u Dubrovniku snima film.

"Ne bih rekla da je došlo do porasta netolerancije, upravo suprotno", rekla je Kolinda u intervjuu. Za nju se taj navodni porast tolerancije ogleda u tezi da "postoji veće poštovanje prema institucijama", što god to značilo.

U Hrvatskoj se, doduše, u isto vreme otvoreno napadaju gejevi, Srbi i afroamerikanci, ali to se verovatno ne vidi s visina Pantovčaka.

(index.hr)