Foto: Profimedia

Fabijan O'Nil je bio jedan od najtalentovanijih igrača sveta

(VIDEO) ŠOKANTNA ISPOVEST FUDBALSKE ZVEZDE: Spiskao sam novac na klađenje, spore konje i brze žene!

Legendarni urugvajski fudbaler Fabijan O'Nil priznao je da je spiskao sav novac koji je zaradio i da sada radi kao konobar.

Fudbal
> 00:00h

O'Nil je karijeru počeo u urugvajskom Nasionalu, a potom je igrao za Kaljari pre nego što je stigao u Juventus kao veliko pojačanje. Urugvajac je predstavljen kao naslednik Zinedina Zidana, koji je nastavio karijeru u Realu. On se nije proslavio u Juventusu iako je smatran za jednog od najtalentovanijih fudbalera sveta. Potom je igrao za Peruđu, Kaljari i Nasional. "Kada sam potpisao za Juventus od idole ekipe pretvorio sam se u najgoreg igrača, jer su oko meni bili fenomeni kao što je Zidan. Samo zbog njega sada navijam za Real", otkrio je O'Nil.

On je završio karijeru u 30. godini, a priznao je da je potrošio sav novac koji je zaradio. "Ništa više nemam. Potrošio sam 14 miliona dolara. Ko je kriv? Krivi su spori konji i brze žene", rekao je O'Nil i dodao: "Siromašan sam, ali opet sam nesrećan. Glavno je da porodica i ja imamo nešto da jedemo. Ponašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat".
O'Nil je trošio novac i na alkohol i noćne provode. "Moja je krivica. Žene su se zaljubljivale u moje pijano izdanje, a onda su pokušavale da me promene. Niko nije mogao da me promeni. Čak su mi nudili i pomoć psihologa. Od mene su bogatije i moje bivše žene", naveo je on. Urugvajac je priznao da je namestio dva meča u Seriji A. "Kada sam igrao za Kaljari namestio sam utakmicu s Kjevom. I jednima i drugima je odgovarao remi u borbi za opstanak. Dogovorio sam sa njihovim kapitenom remi, kao i sa svojim saigračima. Zaradili smo i u kladionicama, jer smo se kladili na nerešeno", naveo je O'Nil.