Foto: Promo

Stars priča

REGINA JAČA NEGO IKAD: Tvrđi smo od Bijelog dugmeta!

Ćerka mi je rekla: „Tata, super ti je ova pesma, ali ovo je rok. To slušaju samo oni koji u školu dolaze u martinkama i od njih svi beže.“ Tad sam shvatio da je rokenrol mrtav

Stars
> 00:00h

Regina se vraća posle četiri godine albumom „U srcu“. Njen frontmen Aleksandar Čović za Kurir Stars tvrdi da je nova Regina tvrđa od Bijelog dugmeta!

- Zadovoljni smo reakcijama publike za pesmu „Za one stare dane“, kojom najavljujemo album, naročito jer nas mlađe generacije ne znaju, a i problem je što rokenrol kod nas više ne postoji. Prošle godine smo s Bijelim dugmetom imali seriju koncerata i moram vam reći - to nije rokenrol! Mi smo za njih previše tvrdi, a Regina je uvek važila za blaži rokenrol i naginjali smo ka popu - priča Aca. Dodaje da mu je ćerka Aleksandra otvorila oči - posle njenih reči shvatio je da je rokenrol mrtav.

- Pre godinu dana sam radio neku pesmu i pustio sam joj to, a ona meni kaže: „Pa tata, super ti je ova pesma, ali ovo je rok. To slušaju samo oni koji u školu dolaze u martinkama i od njih svi beže.“ Tad sam ustvari shvatio da je rokenrol mrtav - priča Čović kroz smeh, a na pitanje ko mu je draži Putin ili Tramp, s obzirom na to da je u dugogodišnjoj ljubavi s Ruskinjom Ksenijom, odgovara:

- Putin, definitivno. Mada moram reći da mi je Tramp i dalje totalna enigma. Ali kao i svim ljudima s naših prostora, nekako mi je i on simpatičan.

Čovića su optuživali da je, baveći se izgradnjom nekretnina, prevario mnoge za stanove. Aca se tada nije oglašavao, ali priznaje da mu je to teško palo. - U početku mi je bilo teško da ćutim, ali mislim da je ta priča bila toliko marginalna da čovek ne zna šta bi odgovorio. Kad neko ispriča o vama toliko neistina, ne možete ni da se branite. Možete samo da kažete - idem dalje - kaže muzičar. Jelena Stuparušić

Mislio sam da ću umreti na bini Iako su članovi Regine veoma uzbuđeni zbog promovisanja albuma, Aca priznaje da im je i dalje teško zbog gubitka basiste Denisa Čabrića. - Nema dana da ne pomislimo na njega. Za našu grupu to je bio šok. Radili smo koncert u Sarajevu u njegovu čast kada smo pevali pesmu „Beži dok si mlad“ i nisam mogao da ne plačem. Razmišljao sam: „Gde napisah ovu pesmu, umreću na bini dok je izvedem.“ To su prejake emocije da bi čovek mogao da ih opiše - kaže muzičar.