Foto: Printscreen

Kontroverzni lekar ne prestaje da šokira

PROSLAVIO GA BROJ 555-333: Petrovića znate od ranije, bio je HAPŠEN i osnovao FAKULTETE PO SRBIJI!

Kontroverzni doktor nauka Miroljub Petrović (52) osvojio je društvene mreže pre nekoliko dana, kada je, gostujući u jednoj emisiji, izneo svoj program za suzbijanje kriminala koji, između ostalog, obuhvata i dežurstva građana i uvek dostupan nasumični broj 555-333.

Društvo
> 01:48h

Sve je počelo kao svojevrsna masovna histerija, jer su društvene mreže celu situaciju odmah okrenule u svom stilu, te tako poslednjih dana na Fejsbuku i Tviteru gotovo da ne možete a da ne naletite na status u kojem se, u šaljivom tonu, pominje čuveni "Petrovićev broj" 555-333.

"Svi ćete pod mač"

Međutim, malo ko zna da je Petrovićeva izjava da bi narkomani "išli pod mač, da se na njih ne bi trošili meci" samo poslednja u nizu izjava ovog doktora i direktora Centra za prirodnjačke studije. Kulminirala je i angažmanom u crkvenoj opštini Obrenovac, gde je danas najavljen kao predavač na tribini "Kako da obnovimo Dušanovo carstvo".

Foto: Facebook

Častio sina kad je napustio školu

Podsećanja radi, Petrović svoje radikalne stavove i blago rečeno surove metode promoviše godinama unazad na Jutjub kanalu ili putem gostovanja na lokalnim stanicama i tribinama širom Srbije.

Osim borbe protiv narkomanije, Petrović je izneo svoje stavove i na teme religije, istorijske spone Srba i Albanaca, obrazovanja i prosvete, te je tako sa javnošću podelio da je svog sina častio preskupim mobilnim telefonom kada je odlučio da napusti srednju školu, jer misli da je ona "debilna".

Foto: Printscreen/YouTube

Takođe, svojevremeno se osvrnuo i na Srđana Aleksića, Srbina iz Trebinja koji je poginuo spasavajući život svog sugrađanina muslimana od batinanja, nazvavši ga narkomanom i švercerom.

Saveti za borbu protiv uličnog kriminala

Ipak, najveću pažnju izazvao je detaljni plan koji je izneo, a koji obuhvata "uzimanje pravde u svoje ruke" i aktivnu borbu običnih ljudi protiv uličnog kriminala. Naime, Petrović je pojasnio plan o naoružavanju naroda i preuzimanju posla policiji, tako što bi svaka mesna zajednica uvela dežurstva.

POČELO JE KAO ŠALA, A ZAPRAVO KRIJE JEZIVU PORUKU Znate li šta znači broj 555-333 koji kruži Fejsom?

Svaka porodica bi tokom jedne nedelje bila dežurna, a onda bi neko pozvao njih ili neki univerzalni broj, tj. kako je naveo 555-333, i prijavio da se u njihovoj ulici nešto dešava. Prema Petrovićevom planu, dežurni građani bi odmah potrčali na to mesto i priveli osumnjičenog.

Foto: Printscreen

Kada bi ih dežurni s linije 555-333 priveli, objasnio je dalje, zločinci bi odmah išli pred sudiju i imali bi samo sat vremena da pozovu advokata, pošto bi i sudovi radili 24 sata nedeljno. Ukoliko su prodavali drogu, odmah bi, kako je naveo, "išli pod mač, da ne bi trošili metke". Ukoliko bi advokat pokušao da ih brani, završio bi kao i oni, zaključio je Petrović.

On danas, iznoseći javno svoje stavove, osporava Darvinovu teoriju evolucije i iznosi tvrdnje o "biblijskom izveštaju o Stvaranju sveta", iako je zapravo završio geologiju, smer paleontologija.

OVO NIJE TREBALO DA VIDITE: Trudna Jelena viknula na Noleta, a onda shvatila da se sve snima VIDEO

"Lečio" homoseksualizam

Sporni su i njegovi stavovi na temu homoseksualnosti. Petrović je, naime, u okviru svog Centra za prirodnjačke studije pre nekoliko godina osnovao i Centar za lečenje homoseksualizma, gde bi, kako je tvrdio, potpuno besplatno "lečio" gejeve.

Foto: Printscreen

Tada su se na noge podigle brojne nevladine organizacije, tražeći od Ministarstva zdravlja da reaguje.

Pretio Holandiji terorističkim napadom

Ni tu nije bilo kraja njegovim "biserima". Petrović je 2012. godine zapretio Holandiji mogućim terorističkim napadom na njihovu branu koja ovu „marionetsku državu“, kako je on nazvao, čuva od poplava Severnog mora.

Ucena je bila prosta: ili će Holanđani na slobodu da puste srpske patriote Šešelja, Mladića i Karadžića ili će on srušiti branu. Ucena nije uspela, a Petrović je priveden i zadržan u pritvoru 48 sati, nakon čega je pušten.

Pokrenuo brojne neakreditovane fakultete

Petrović je i pokretač neakreditovanih fakulteta na kojima nudi da postanete diplomirani lekar prirodne medicine, magistar prirodne medicine, doktor prirodne medicine, nutricionista ili herbalista, estradnog stiliste ili duhovnog stiliste, i to po cenama godišnje školarine koje se kreću između 950 i 1250 evra.

BONUS VIDEO:

OVO JE PRAVA ISTINA O ŽENI KOJA PROSI: Baka Ljubica je PREVARANT!