Foto: Promo

Festival u Sava centru

POČINJE FEST: Moniku Beluči dočekujemo uz domaću šljivovicu

Belučijeva će večeras zablistati na crvenom tepihu u pratnji reditelja i glumca Kusturice, čiji će film „Na mlečnom putu“ otvoriti festival

Pop kultura
> 00:00h

Sve je spremno za večerašnje svečano otvaranje 45. Festa i dolazak holivudske lepotice Monike Beluči, koja će filmom Emira Kusturice „Na mliječnom putu“ zvanično otvoriti vrata jednog od najznačajnijih filmskih festivala u Evropi. - Kao i svake godine, nije bilo lako da se napravi izbor filmova, ali smo uspeli da odaberemo one koji će imati uspeha ne samo u bioskopima već i kod kritike. Ono što je zajedničko ovogodišnjoj selekciji jeste da se bave problemima, univerzalnim temama iz sadašnjosti, koji se tiču i te kako svih nas - rekao je Jugoslav Pantelić, koji je ranije najavio da će danas Moniku dočekati „uz šljivovicu“.

Rajder lista: Ovo su bili zahtevi Monike Beluči za dolazak u Beograd!
Za Fest, kako je istakla sekretarka kulture Ivona Jevtić, Grad je izdvojio 24 miliona dinara, a prema još nezvaničnom izveštaju, Ministarstvo kulture odvojilo je 11 miliona.

Pantelić je rekao da će na veče dodele Oskara na Festu biti održana projekcija po njemu nepravedno skrajnutog ostvarenja „The Birth of a Nation“. - Ovaj film, kao i ostvarenje Anga Lija „Bili Lin“, biće prikazani jer želimo da pokažemo koliko cenimo kvalitet, a kad ih budete pogledali, biće vam jasno zašto su izopšteni i skrajnuti - jer su svojevrsna politička kritika - kaže Pantelić i izdvaja još „The Dark Wind“, „Mančester na moru“, „ (M) učenik“ i mnogo druge. Dosad je prodato preko 55.000 karata, a za večerašnju projekciju ostvarenja „Na mlečnom putu“ ulaznice su planule već prvog dana. M. C.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Rajder lista: Ovo su bili zahtevi Monike Beluči za dolazak u Beograd!