Šteta

METALNI LJUBIMAC ZAVRŠIO NA AUKCIJI: Pandijani prodao legendarni kamion!

Otišao za „dž“ Crveni „iveko 440E“ kojim se Urugvajac ponosio 12 godina kupio anonimni vlasnik za svega 6.700 evra

Fudbal
> 00:00h

Bivši urugvajski fudbaler Valter Pandijani prodao je legendarni crveni kamion „iveko“ kojim je godinama išao na treninge. Pandijani je prošlog leta završio plodonosnu fudbalsku karijeru u švajcarskoj Lozani. Dok je igrao fudbal, na treninge je dolazio u svom kamionu, za razliku od kolega, koji su silan novac trošili na skupocene limuzine. Pandijanijev izbor bio je sušta suprotnost, a u mnogim intervjuima je govorio da mu je gušt da kamion parkira pored raznih „ferarija“, „mercedesa“, „poršea“, „bugatija“... Prodao ga je pre nekoliko dana na aukciji u Barseloni za svega 6.700 evra! Kamion „iveko 440E“ od 470 konjskih snaga je za 12 godina, koliko je bio u Pandijanijevom vlasništvu, prešao 935.700 kilometara, a početna cena bila mu je 4.500 evra. Inače, kamion je star 23 godine. Ime kupca koji je postao vlasnik legendarnog kamiona isto tako legendarne i neobične ličnosi kakva je Valter Pandijani još se drži u tajnosti.

Valter Pandijani kupio je kamion 2004, dok je igrao za Deportivo iz La Korunje. Kasnije je njime išao i na treninge, dok je bio član Majorke, Espanjola, Osasune i Viljareala. Redovno je zauzimao barem dva parking-mesta svojim kamionom. - Moj san je bio da vozim kamion i da njimr dolazim na treninge. Kada sam prestao da igram fudbal, san se završio - rekao je Pandijani.

Nije bio jedini KARL MELOUN GANJAO „DRUMSKE KRSTARICE“ Da su kamioni strast vrhunskih sportista, potvrđuje i primer nekadašnje zvezde NBA lige Karla Malouna. Popularni Poštar osnovao je i firmu za isporuku razne robe sa nekoliko desetina kamiona. Posebno je naplaćivao kad je lično vršio isporuke i specijalne pošiljke.