Foto: Reuters

GRUEVSKI IZGUBIO KOMPAS: Ostaje bez vlasti pa hoće da ZAVADI SRBE I MAKEDONCE

Lider makedonske stranke VMRO-DPMNE i bivši premijer Nikola Gruevski svestan je da će izgubiti sve poluge vlasti zbog čega bi mogao da ima velike probleme jer su njegovu vladavinu pratile brojne afere.

Severna Makedonija
> 00:00h

Kako saznaje Kurir, Gruevski je u strahu od dolaska opozicionog lidera Zorana Zaeva (SDSM), koji će po svemu sudeći formirati novu vladu, pa pokušava da podigne tenzije u susednoj državi.

"Zbog toga su proteklih dana u makedonske medije bile plasirane lažne vesti kako bi se izazvali međunacionalni sukobi, dizala panika i tenzije među građanima Makedonije, ali i čitavog regiona", rekao je izvor Kurira.

Naš izvor tvrdi da Gruevski više ne sluša ni svoje saradnike, a jedan u nizu pokušaja zataškavanja korupcionaških afera bilo je i podmetanje lažne vesti da se Zaev navodno dogovorio sa albanskom strankom DUI da Srbi budu osuđeni za genocid nad Albancima u Makedoniji između dva svetska rata.

Proteklih dana medijima su plasirane i lažne vesti o promenama državne zastave i himne, o jezičkim rešenjima suprotnim ustavu i slične izmišljotine o čemu su se oglasili i iz SDSM-a.

"Sve te laži su samo tendenciozan pokušaj podgrevanja nacionalne netrpeljivosti između Makedonaca i Albanaca, Albanaca i Srba, Turaka i Albanaca, Makedonaca i Srba", rekli su u SDSM-u.

Ipak, izvor Kurira uveren je da će svi koji su umešani u ovu zaveru odgovarati pred sudom, naročito ako dođe do sukoba.

"Ako dođe do sukoba, svi koji su učestvovali u ovako monstruoznom planu sigurno će odgovarati pred licem pravde", rekao je naš izvor.

(EPK)