Foto: Reuters

Ponovo brutalan

KIM DŽONG-UN POBESNEO ZBOG LAŽNIH IZVEŠTAJA: Naredio pogubljenje 5 viših zvaničnika bezbednosti!

Severna Koreja pogubila je pet viših zvaničnika bezbednosti zbog toga što su navodno izdali lažne izveštaje koji su "razbesneli" vođu Severne Koreje Kim Džong-una, saopštila je danas špijunska agencija Južne Koreje.

Planeta
> 00:00h

Obaveštajna služba Južne Koreje prenela je poslanicima da je pet zvaničnika, koji su služili pod nedavno prognanim šefom državne bezbednosti Severne Koreje Kim Von-hongom, pogubljeno zbog lažnih izveštaja koje su predavali vođi Severne Koreje.

Za sada nije jasno kakve su tačno izveštaje podnosili, a obaveštajna služba Južne Koreje nije saopštila kako je došla do podataka.

Južnokorejske špijune ne prati dosledna reputacija prilikom izveštavanja o dešavanjima na visokom nivou u Severnoj Koreji, napominje AP.

Bivši šef državne bezbednosti Severne Koreje Kim Von-hong otpušten je u januaru, zbog sumnji o korupciji, zloupotrebi službenog položaja i mučenja koja su se dešavala dok je on bio na čelu agencije, ranije je saopštila Južna Koreja. Severna Koreja se za sada nije oglasila povodom optužbi o pogubljenjima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Kurir TV) SILA 2. epizoda - Poređenje ruskog S 300 i kineske kopije HQ-9

(Tanjug)