Foto: Kurir, Goran Anđelković

Manifestacija koja traje 500 godina

KURIR NA KARNEVALU U VENECIJI: Kakve to MASKE nose vaši političari?!

Kakve to maske nose vaši političari, kao da je hteo da pita mletački trgovac dok je prelistavao Kurir na trgu Svetog Marka tokom glamuroznog karnevala u Veneciji.

Zanimljivosti
> 00:00h

Više hiljada ljudi iz raznih krajeva sveta okupilo se minulog vikenda u srcu Italije, a na tradicionalnoj manifestaciji koja raskošnim maskama vraća u doba Mletačke republike čitao se i - Kurir.

Kurir, Goran Anđelković

Naš reporter osetio je gužvu i draž Karnevala u Veneciji, koji spada u red najvećih na svetu. Grad maski i ove godine je ispratilo sunce, pa su boje i dobro raspoloženje vladale na svkom koraku.

Kurir, Goran Anđelković

Karneval u Veneciji osmišljen je s ciljem da se tih dana pod maskama izjednače siromašni i bogati, a kao takav održava se još od daleke 1531. godine.

Kurir, Goran Anđelković

Međutim, kad maske padnu vidljiv je vrtoglavi rast cena, pa tako u vreme karnevala cena noćenja u hotelu s pogledom na more, u onom gde su Anđelina Džoli i Džoni Dep snimali scene za film Turist, košta i do 1.500 evra po osobi, vožnja gondulom - 80 evra, dok je kapućino kraj čuvenih kanala - osam evra.

Kurir, Goran Anđelković

Istina, ima i za 1,80 evra, ali morate da je pijete s nogu, tik uz vrata restorana.

Kurir, Goran Anđelković

Kurir, Goran Anđelković

Kurir, Goran Anđelković

Goran Anđelković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pogledajte 10 NAJEGZOTIČNIJIH destinacija