Foto: Instagram

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA

DEVOJKA OD NULA DOLARA Ivana je 4 godine bila u manastiru! Sada je jedna od najboljih bokserki sveta

Ivana Habazin (27) je najbolja hrvatska profesionalna bokserka svih vremena.

Ostali sportovi
> 00:00h

Ivana je pre dve godine titulu svetskog šampiona u IBF verziji. Ona je rekla da joj je sada najveći izazov da trijumfuje protiv Norvežanke Sesilije Brekus, koja je apsolutni svetski šampion.

"Verujem da ćemo se ove godine konačno sresti u ringu. Do sada smo dva puta sparingovale i ne deluje mi bolje od mene. U Hrvatskoj se profesionalnim boksom bavi samo nekoliko devojaka. U amaterskom boksu ima ih više, a uslovi za pripreme su vrlo skromni", rekla je Ivana Habazin i nastavila: "Boks je opasan sport. Javljaju mi se devojke od 13 ili 14 godina i traže savete. Ja im kažem da odustanu. Ovaj sport je opasan po zdravlje".
Ivana Habazin je sa 13 godina otišla u manastir, pošto je želela da postane časna sestra. Ona je tamo provela četiri godine, a u manastiru je završila i gimnaziju. O životu hrvatske bokserke snimljen je i film, koji će biti premijerno prikazan 1. marta. Film se zove "Devojka od nula dolara". Pre dve godine je završila filozofsko-teološke studije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, a potom je krenula na specijalističke studije na zagrebačkoj Visokoj školi diplomatije i međunarodnih odnosa. "Svi su bili u šoku kada sam im rekla da od boksa ne zarađujem i da mi je studiranje primarno. Učim u letu. Nikada ispite nisam doživljavala kao pritisak, nego sam ih spremala iz zadovoljstva. Nikada zbog sporta nisam tražila poseban tretman. Moj izbor je da studiram i da se bavim sportom", izjavila je Ivana, koja tvrdi da ne voli noćne izlaske.
(Jutarnji.hr)