Foto: Dado Đilas

Red pljuvanja, red lizanja bivših saradnika

PODRŠKA SDS: Profa Tadić oprostio svom đaku Jeremiću

Lider SDS podržao bivšeg šefa diplomatije iako je priznao da mu je on bio najveća greška. Čak četvorica funkcionera bila za podršku Jankoviću

Politika
> 00:00h

SDS je odlučio da podrži Vuka Jeremića kao kandidata za predsednika Srbije, iako je Boris Tadić svojevremeno za njega pričao da mu je bio najveća greška i da je koristio funkciju šefa diplomatije za ličnu promociju. Očigledno je, ipak, Tadić, kao nekadašnji Jeremićev profesor, oprostio svom bivšem đaku. A glasanje o podršci Jeremiću nije prošlo glatko. Naime, kako saznaje Kurir, Jeremićeva kandidatura nije podržana jednoglasno. Protiv su bili najbliži Tadićevi saradnici Jovan Ratković, Marko Đurišić, Aleksandar Ivanović i Zdravko Stanković, dok troje funkcionera nije bilo na sednici. - Ratković i Đurišić su smatrali da stranka treba da podrži Jankovića. Čak je, možda, Janković bliži i samom Tadiću, ali Tadić zna situaciju na terenu, da je većina članstva za Vuka Jeremića - kaže izvor našeg lista. Da li je na pomolu raskol u već osakaćenom SDS? Marina Komad, savetnica Borisa Tadića, tvrdi da nikakvog raskola nema. Ona kaže da je odluka da se podrži Jeremić doneta u demokratskom procesu većinom glasova. - Izvesne političke razlike između Tadića i Jeremića, kao i sve zamerke iz prošlosti beznačajne su spram zajedničkog cilja - promene ove vlasti koja unazađuje Srbiju već pet godina. Danas nije vreme za analiziranje grešaka iz prošlosti opozicionih kandidata, već za ujedinjenje oko bolje budućnosti Srbije i njenih građana. Bez obzira na sve, i Jeremić i Janković su daleko bolji u svakom smislu od bilo kog kandidata vlasti, a Boris Tadić smatra da Jeremić ima šansu da pobedi Vučića i da vodi Srbiju u dobrom pravcu - dodaje Komad.

Jeremić PODRŠKA DOBRODOŠLA, ALI NE PRIHVATAM UCENE Jeremić je izjavio sinoć da su svi dobrodošli, ali bez ucena. - Sve partije i politički akteri koji žele promene dobrodošli su da me podrže, ali ne prihvatam bilo čije uslove, ucene ili pritiske, jer nikome u životu ništa nisam dugovao, pa neću ni sada - rekao je Jeremić u Aleksandrovcu i izrazio uverenje da će na izborima pobediti kandidata vladajuće koalicije, a vlast je nazvao „tigrom od papira“, koga građani ne treba da se plaše.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 28.02.2017
K. Blagović