Foto: Reuters

Basti oduševio svet

SRPSKI ZET VELIKOG SRCA: Evo kako je Švajnštajger spasao fudbalskog sudiju od samoubistva

Bivši nemački fudbalski sudija Babak Rafati priznao je da je pokušao da se ubije u novembru 2011. godine.

Fudbal
> 00:00h

Rafati se dugo borio sa depresijom, a u novembru 2011. u jednom hotelu prerezao je vene na rukama uoči utakmice, koju je trebalo da sudi. On je odmah prebačen u bolnicu, a lekari su uspeli da mu spasu život. "Sutradan sam se probudio u bolnici. Nikada neću da zaboravim taj grozan osećaj. Moja prva pomisao je bila da drugi put moram bolje da isplaniram kako ću sebi da oduzmem život", rekao je Rafati.

On je priznao da ga je slavni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger ubedio da promeni mišljenje. "Bastijan mi je poslao pismo koje me ubedilo da odustanem od tog užasnog čina. Nije to uradio zbog nekog skrivenog motiva, s obzirom da je bio i više nego svestan da neću više da budem fudbalski sudija posle ovog incidenta", naveo je Rafati i naveo neke detalje iz Bastijanovog pisma.
"Gospodine Rafati, životne prepreke su sastavni deo naših života, ali jednostavno - moramo sa tim da se borimo. Želim vam sve najbolje", napisao je, između ostalog, popularni Bastijan. "To pismo mi je dalo nadu za dalje. Bio je to predivan gest sa njegove strane. Mogu konačno da kažem da više ne razmišljam o samoubistvu. Znam da sada ovo zvuči pomalo ludo, ali život je toliko lep da bi bilo šteta da bude ugašen", naveo je Rafati. POGLEDAJTE BONUS VIDEO: