Foto: Carina Srbije

Bezobzirno

BATROVCI: Migranti demolirali prostorije seoskog fudbalskog kluba

BATROVCI - Selo Batrovci u šidskoj opštini od početka migrantske krize nalazi se na putu migranata koji na ilegalne načine pokušavaju da pređu državnu granicu sa Hrvatskom u neposrednoj blizini ovog sela. Tokom sve češćih boravaka u Batrovcima u više navrata pričinili su štetu, a ovaj put demolirali su prostorije FK Omladinac.

Srbija
> 00:04h

Prostorije FK Omladinac u Batrovcima u više navrata našle su se na meti migranata koji su na ilegalne načine pokušavali da pređu državnu granicu.

U želji da nađu skrovište zbog lošeg vremena obijali su prostorije kluba, ulazili unutra ložili vatru, a umesto ogreva koristili čak i drvene kućice za rezervne igrače.

Ilustracija, Foto: AP

Zbog toga je nastala velika šteta zbog koje su više nego zabrinuti fudbaleri seoskog kluba.

Nadležni u Mesnoj zajednici Batrovci su u više navrata pokušavali da saniraju nastalu štetu. Međutim, upadi, kako se pretpostavlja migranata koji nisu u legalnim tokovima, u prostorije seoskog fudbalskog kluba ne prestaju.

Mesna zajednica Batrovci će i dalje pokušavati da pronađe način da spreči migrante da nadalje prave štetu na fudbalskom objektu. Pred početak prvenstva u planu je da se objekat privede nameni koju ima uz pomoć sredstava koja se očekuju iz opštinskog budžeta ali i iz sredstava mesnog samodoprinosa.