Posle raspisivanja predsedničkih izbora

(KURIR TV) ZAJEDNIČKO OBRAĆANJE OPOZICIJE IZ HOLA SKUPŠTINE: Tražimo da parlament nastavi rad!

BEOGRAD - U Skupštini Srbije danas su se, povodom najavljenog raspisivanja predsedničkih izbora, okupili predstavnici opozicije, ali i neki od budućih predsedničkih kandidata - Vuk Jeremić, Saša Radulović, Boško Obradović i Saša Janković.

Politika
> 00:00h
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
Foto: Kurir TV

14.01 - Za govornicom se potom pojavio i predsednički kandidat Saša Janković koji je rekao da je Aleksandar Vučić već izgubio izbore i podsetio da je, kada je i sam odlučio da se kandiduje za predsednika Srbije, podneo ostavku na mesto ombudsmana da bi ušao u kampanju iako ga zakon na to nije obavezivao.

Janković je rekao da parlament mora da radi redovno, izbori moraju da budu regularni, a onaj ko ih čini neregularnim ruši Srbiju. On je pozvao vlast da vrati državu građanima i institucije tamo gde im je mesto.

Foto: Kurir TV

13.58 - Lider Dveri Boško Obradović zatražio je od premijera Aleksandra Vučića da podnese ostavku.

- Kao što vidite mi ovde nastupamo pojedinačno, ali oko nekoliko stvari nastupamo kao jedan i ovo su naši zahtevi: da Skupština nastavi rad, da Aleksandar Vučić podnese ostavku ako želi da se kandiduje za predsednika Srbije i pod tri svaki dan se susrećemo sa izbornim neregularnostima.

- Želimo da nas vlast dobro čuje da ovo neće proći ovako i da ovo neće moći više ovako - rekao je Obradović i pozvao građane da ih podrže. I lider Dveri je ukazao na problem sa zakazivanjem notara.

Foto: Kurir TV

13.53 - Potom se obratio lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, koji je zatražio nastavak rada Skupštine. On je rekao da je Aleksandar Vučić juče suspendovao Skupštinu, uveo svojevrsno vanredno stanje, koje je neprihvatljivo. Radulović je dodao da su danas izbori raspisani za 2. april iz straha od gubitka izbora.

Foto: Kurir TV

- Vučić pokušava da skrati kampanju da traje samo 30 dana, za prikupljanje potpisa imamo samo 10 dana, a ozbiljni su problemi i sa zakazivanjem notara - rekao je lider DJB i dodao: "Sve što radi, pokušava da spreči fer izbore." Radulović je dodao da je neprihvatljiva trka za predsednika Srbije s pozicije predsednika vlade. Radulović je zatražio ostavku Aleksandra Vučića, raspisivanje parlamentarnih izbora, održavanje fer izbora i nastavak redovnog rada Skupštine Srbije.

13.50 - Prvi se iz hola srpskog parlamenta danas obratio predsednički kandidat Vuk Jeremić, koji je ocenio da se ove nedelje u Srbiji dogodio državni udar, kada je suspendovan rad parlamenta, a samim tim i izborna volja građana Srbije.

Foto: Kurir TV

- Ukoliko to danas budemo oćutali, već sutra možemo očekivati sve od ove vlasti. Zahtevamo od Aleksandra Vučića da odblokira rad Narodne skupštine, da podnese ostavku na mesto premijera ukoliko želi da se kandiduje za predsednika Srbije i zahtevamo od Vučića slobodno održavanje pod fer okolnostima predsedničkih izbora - rekao je Jeremić.

Oni su, između ostalog, protestovali protiv odluke da juče započeta sednica parlamenta bude odložena za posle predsedničkih izbora.

(EPK/Foto: Kurir TV)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VESTI KURIR TV 02.03.2017