NAJUTICAJNIJI EVROPSKI MEDIJI GOSTI ADRIA MEDIA GRUPE

VITORIO MALAGUTI, ZAMENIK UREDNIKA LESPRESO: Srećan sam što mogu posetiti ovu veliku izdavačku kuću

Najuticajniji evropski mediji stigli su u Srbiju kao gosti Adria Media Grupe i magazina Njuzvik Srbija. Najbolji sa najboljima razmenili su iskustva i dogovorili nastavak saradnje sa ciljem jačanja istraživačkog novinarstva.

Društvo
> 00:00h

- Sviđa mi se Srbija, drugi put sam ovde. Srećan sam što sam ovde i što mogu da posetim ovu veliku izdavačku kuću. Živim u Milanu, radim u nedeljniku. Postoje ekonomski problemi za izdavače, vidim da vi te probleme efikasno rešavate. Dobro ste organizovani, open spejs je veoma efikasna način rada i vidim da imate odlične kardove za onlajn izdanje, budućnost će doneti sve veće spajanje štampanih i onlajn izdanja. Slično je kao i kod nas. Način rada je sličan.Klima nije najbolja za Njuzvik Srbija, ali mislim da svi moramo da budemo jaki, da se međusobno podržavamo, rekao je Vitorio Malaguti, zamenik glavnog urednika u italijanskom Lespresu.

PREDSEDNIK AMG ALEKSANDAR RODIĆ: Istraživačko novinarstvo ispravlja društvene nepravde

ALFRED VEJNCRIL, ZAMENIK UREDNIKA ŠPIGLA: Impresioniran sam ljudima, koji ovde rade

PAULA GUISADO MOLINA, UREDNIK U EL MUNDU: Videli smo celu grupu, impresionirana sam

MILORAD IVANOVIĆ, GLAVNI UREDNIK NJUZVIK SRBIJA: AMG radi na tri velika istraživanja

KURIR TV IMPRESIONIRANI SMO ADRIJA MEDIJOM: Naša kompanija oduševila vodeće evropske urednike

Podsetimoedovni godišnji sastanak evropske istraživačke mreže EIC na kom su se okupili urednici nemačkog Špigla, belgijskog Le soara, italijanskog Lespresa, španskog El Munda, francuskog Mediaparta i ostalih vodećih medija u Evropi danas se održava u prostorijama Adria Media Grupe. Ova istraživačka mreža okuplja vodeće nezavisne evropske medije i formirana je sa ciljem da bez ikakvog uticaja sa strane i donacija , isključivo iz sopstvenih sredstava finansira istraživanje najznačajnijih priča na tlu Evrope.