Foto: Printskrin

Genije

JOVANU (16) KONAČNO SE OSTVARILA ŽELJA Večeras je izgubio u Slagalici, ali je POBEDIO ovim odgovorom

Jovanu Steviću (16) iz Čačka, klanjao bi se i Vene Bogoslavov, tvorac najpopularnijih zbirki za matematiku. On ima ono što bi svaki đak poželeo – pamćenje i koeficijent inteligencije između 140 i 150. I do danas najveća želja mu je bila da učestvuje u kvizu Slagalica. Ona se konačno ostvarila.

Zanimljivosti
> 00:30h

Jovan je godinama slao prijave za Slagalicu, više od svega želeo je da odmeri sa nekim veliko znanje koje ima. Danas je konačno stigao na red za učešće, briljirao u igri "Moj broj", ali dalje sagoreo u želji i izgubio od svog protivnika. Ipak, kada ga je voditeljka pitala kakve će utiske poneti it Slagalice, Jovan je odgovorom nasmejao sve u studiju.

"Žargonski rečeno, stukao me je. Nisam mogao ništa da uradim već samo da gledam. Srećan sam što sam konačno učestvovao u Slagalici. Iako sam izgubio, ovo je jedno pozitivno iskustvo i velika životna lekcija i motivacija da nastavim da još više učim", rekao je.

Jovan nema idole. Obožava fudbal, tenis i košarku i Slagalicu. Paštete i džem ne može da smisli, smučili su mu se jer je dugo samo njih jeo. Nema ni krov nad glavom. Selio se 20 puta sa majkom sa kojom i sada živi u iznajmljenom stanu koju su mu platili ljudi dobre volje.

Ali, zato sa 16 godina ima više od 30 diploma sa brojnih takmičenja. Ovom dečku, kom genijalnost nije oduzela skromnost, matematika i brojke su svet. Broji godine, računa kad će se koji dan pasti, zna koliko svaki soliter u Čačku ima stepenika… Sve to bez olovke i papira.

Svi koji žele da pomognu Jovanu Steviću, to mogu učiniti slanjem pošiljke na adresu: Snežana Mijailović, Ljubićki kej 2, stan 18 ili uplatiom na račun Snežane Mijailović, Komercijalna banka: 205-9011006484667-69.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

I to se dešava: Najpoznatiji gafovi u najpopularnijem kvizu Slagalica