Foto: Nebojša Mandić

Srpski teniser očigledno više nije onaj stari

ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE: Novak Đoković kost i koža

Svi se slažu da je Đoković previše smršao i da sa svojim načinom ishrane ne može više da parira u profi tenisu

Tenis
> 00:20h

Novak Đoković očigledno nije onaj stari. Ponovo je iznenađujuće eliminisan u ranoj fazi turnira - u četvrtfinalu Akapulka Nik Kirgios je slavio sa 2:0, i to bez izgubljenog servisa (7:6, 7:5). Recept koji je primenio Australijanac izgleda da daje rezultat protiv nekada najboljeg tenisera sveta. Izuzetno jaki i precizni servisi Novaku stvaraju mnogo veće probleme nego što je to bio slučaj ranije. Srbin je imao najbolji ritern na svetu i to mu je bilo izuzetno jako oružje, ali otkad se fizički promenio, mnogo teže se suprotstavlja teniserima koji forsiraju takvu igru.

8 razloga zbog kojih je Đoković mršaviji nego ikad

Nole je na vrhuncu karijere imao skoro savršeno telo za tenisera, idealan odnos mišića i težine. Bio je gibak, a u isto vreme dovoljno snažan za najveće napore. Međutim, njegov način ishrane uzeo je danak, a dovoljno je pogledati fotografije sa nedavnih turnira. Otkad se pojavio na ATP turu, nikad mršaviji nije bio, ocrtavaju mu se rebra, a i smanjila se masa njegovih bicepsa i tricepsa. Kao takav ne može da odgovori na zahteve profesionalnog tenisa.

Ljut na novinare BESAN NAPUSTIO KONFERENCIJU Da nešto nije u redu, govori i Noletova nervoza posle poraza. Iznerviralo ga je jedno od pitanja novinara da prokomentariše loše rezultate u sezoni. - Hvala - bio je odgovor, a potom je Novak napustio konferencijsku salu. I pre ovog pitanja nije bio mnogo pričljiviji. - Ne, ne osećam se sjajno posle poraza - rekao je Đoković.

Sve lošiji NOVAKOVA ISPADANJA Akapulko Četvrtfinale Novak Ðoković - Nik Kirgios 6:7, 5:7 Australijen open Drugo kolo Novak Ðoković - Denis Istomin 7:6, 5:7, 2:6, 7:6, 4:6 Pariz masters Četvrtfinale Novak Ðoković - Marin Čilić 4:6, 6:7 Olimpijske igre Prvo kolo Novak Ðoković - H. M. del Potro 6:7, 6:7

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NOVAK KAO SAV NORMALAN SVET: Đoković STRPLJIVO čekao u redu za žičaru

Predrag Gajić