Foto: Dado Đilas

Demantovao ministra BiH

DODIK: Optužbe Mektića da spremam udar na Vučića su loš pokušaj pridobijanja simpatija

Predsednik RS Milorad Dodik je rekao da je saradnja Republike Srpske i Srbije ozbiljna stvar i da je ozbiljno da u Sarajevu na tu saradnju gledaju veoma loše.

Bosna i Hercegovina
> 00:00h

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da su optužbe ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da njegov kabinet sprema "udar" protiv Aleksandra Vučića ozbiljne!

On je naveo da te optužbe da predstavljaju "pokušaj da se pridobije simpatija Vučića na jedan loš, primitivan i netačan način".Milorad Dodik je rekao da je saradnja Republike Srpske i Srbije ozbiljna stvar i da je ozbiljno da u Sarajevu na tu saradnju gledaju veoma loše.

"I ako imate tu nameru da napravite raskol u toj saradnji onda ste na fonu sarajevske politike i to nije ništa čudno za SDS koji je prihvatio da bude poltronski politički trabant pre svega Bakira Izetbegovića", rekao je Milorad Dodik za Sputnjik.

Dodik je istakao da ima veoma dobru saradnju sa Vučićem i dodao da je spreman da se pojavi na nekom od Vučićevih predizbornih mitinga, ukoliko on proceni da je njegovo prisustvo potrebno."Što se tiče podrške, želim i ovde ponovo da kažem: mislim da je veoma važno da Srbija u kontinuitetu nastavi da sprovodi politiku stabilnosti i uticaja na regionalnu bezbednost. Gospodin Vučić, kao kandidat vladajuće koalicije i vladajuće političke partije, je, to smo rekli od početka, za nas prihvatljiv i ima našu podršku", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, on i Vučić imaju veoma dobru saradnju, ali postoje i "oni zlonamerni" koji pokušavaju da podsete na njihove odnose od pre.

"Da, naravno, ranije smo bili na različitim političkim stranama, a što je logično ponekad sam i ja nešto rekao za Vučića ali nije ni on meni ostao dužan. Ono što je važno poslednjih godina, on kao legitimni predsednik Vlade, ja kao predsednik RS mislim da imamo veoma, veoma dobru saradnju, da se potpuno razumemo, a te priče ostavite ovim špekulantima, i onako će sve biti zaboravljeno za nekoliko dana", rekao je Dodik za Sputnjik.