Foto: Damir Dervišagić

Saopštenje

DVERI: Regularnost predsedničkih izbora drastično ugrožena

BEOGRAD - Pokret Dveri saopštio je da je regularnost predsedničkih izbora u Srbiji drastično ugrožena.

Politika
> 03:20h

Dveri su ocenile da je prikupljanje potpisa podrške kandidaturi otežano zbog kapaciteta javnih beležnika.Taj pokret je naveo da vlast brutalno krši zakone jer tela koja treba da vrše nadzor i kontrolu izbornog procesa nemaju kapacitet za taj posao ili su u službi premijera Aleksandra Vučića, ili je pak njihovo formiranje onemogućeno. ;

"Vučićeva vladajuća većina ne dozvoljava da se, u skladu sa zakonom formira Nadzorni odbor – jedino telo koje bi u izbornom procesu moglo da ukazuje na nepravilnosti. Agencija za borbu protiv korupcije, koja treba da kontroliše izvor i način finansiranja kampanja predsedničkih kandidata, nema direktora i radi u krnjem sastavu", navodi se u saopštenju.

Foto: Beta

Dveri su ocenile i da Vučić drži većinu medija pod kontrolom i ponovila da je prekidom rada parlamenta, u kome se mogu čuti argumenti opozicije, Vučić "sproveo državni udar".Taj pokret ocenio je da Regulatorno telo za elektronske medije treba da postupa po službenoj dužnosti, a ne tek po prijavama o uočenim nepravilnostima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo - Ko je opoziciji isključio mikrofon?