Foto: PS Jutjub

Ponovo!

(VIDEO) POKRENUTA NOVA RASPRAVA: Da li je čuveni GARFILD muško ili žensko?!

List Vašington post je objavio da je Vikipedija “zaključala” tekst stranice o čuvenom mačku iz stripa i crtanog filma Garfildu, pošto je ponovo pokrenuta rasprava na internetu da li je on muškog pola ili možda – nije. Ta rasprava je započela pre dve godine, kada je tvorac Garfilda Džim Dejvis objavio da Garfild “nije baš mužjak ili ženka”.

Zanimljivosti
> 22:16h

Dejvis je nastojao da rasvetli tu “kontroverzu” izjavom Vašington postu da je Garfild ipak mužjak i da ima “devojku” Arlin, ali, rekao je i da mu se životinje svidjaju kao tema jer “za njihovo razumevanje nisu važni pol, rasa ili nacionalnost”.

Garfild je junak istoimenog stripa koji prati doživljaje i razmišljanja Garfilda, debelog, razmaženog, sebičnog i lukavog narandžastog mačora, zatim njegovog naivnog, dobrodušnog vlasnika Džona Arbakla, i priglupog, a odanog psa Odija.Od 2007. godine, strip se objavljuje u više od 2.500 dnevnih novina i časopisa i drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip u svetu. Popularnost stripa je dovela do snimanja nekoliko animiranih televizijskih specijala, dve animirane televizijske serije i dva bioskopska dugometražna filma.

Foto: Printskrin

Garfild ismeva vlasnike kućnih ljubimaca i njihov odnos sa životinjama, često prikazujući samog ljubimca kao pravog gospodara domaćinstva. Strip se bavi i čestim ljudskim pitanjima i problemima, kao što su dijeta, apatija, dosada i “ponedeljci”.