Foto: Beta/Ilustracija

Pobegao iz Nikolajevske

120 KVADRATA U CENTRU NOVOG SADA DAO ZA 48.000 EVRA: Nije više mogao da živi od buke iz kafića

NOVI SAD - Pojedini stanovnici ulica u najužem centru Novog Sada odlučili su da prodaju svoje stanove jer godinama muku muče sa bukom iz pojedinih lokala.

Srbija
> 00:00h

Tako je jedan Novosađanin iz Nikolajevske ulice prodao stan od 120 kvadrata za 48.000 evra jer nije mogao da izdrži da dve trećine godine živi u nesnosnoj buci, posvedočila je za Novosti jedna Novosađanka, koja je želela da ostane anonimna iz bezbednosnih razloga.

Kako ona kaže i sama je Gradu ponudila svoj stan po realnoj ceni kako bi se sa porodicom preselila na mirniju lokaciju. Ona je deo grupe građana koji žive u Laze Telečkog, Mite Ružića, Nikolajevskoj, Katoličkoj porti i drugim ulicama u centru grada, a koja se nedavno žalila Skupštini grada, odnosno Komisiji za predstavke i predloge. Oni su tada rekli da svi kafići u Ulici Laze Telečkog krše odluku o radnom vremenu. Iako su se već obraćali i policiji i nadležnim gradskim institucijama, njihov problem i dalje traje, pa su zamolili članice i članove Komisije da im pomognu u rešavanju tog problema.

Primedbe na nepoštovanje gradske odluke o radnom vremenu lokala i kafića bile su centralna tema sednice. "Mi stanari već desetak godina ukazujemo nadležnima na nepoštovanje gradske odluke o radnom vremenu lokala i kafića. Neki lokali u centru rade i do 4-5 sati ujutro i sve vreme puštaju preglasnu muziku. Od nesnosne buke ne možemo da spavamo i tome se već jednom mora stati na put", kaže Novosađanka.

Ona dodaje da su se obraćali komunalnoj policiji, nadležnim institucijama, pa čak i kabinetu predsednika Republike, ali je problem ostao. Komunalna policija je tokom prošle godine u 47 navrata izdala upozorenje, a 241 podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. U 579 slučajeva izrekli su novčane kazne i ispisali prekršajne naloge protiv gazda lokala.

(Večernje novosti/Radio 021)